Sprzątam ten wątek od pierwszej strony (w związku z czym nieco się skurczył), ale podczas jego przeglądania i wyrzucania postów do kosza regularnie trafiałem na "złote rady", w których na kaca polecano leki przeciwbólowe, między innymi paracetamol, ibuprofen czy aspirynę. Starałem się wyrzucać wszystkie posty sugerujące takie rozwiązanie, ale nie jestem nieomylny, a temat jest długi. Dlatego apeluję - Nie przyjmujcie ŻADNYCH leków przeciwbólowych podczas picia alkoholu czy też na kacu, chyba, że upewnicie się, że nie są to NLPZ i że wybrany przez Was lek można łączyć z alkoholem. Polecam wpisać w duckduckgo "mp pl <nazwa leku/substancji>" - dostaniecie link do skarbnicy wiedzy nt. danego preparatu i jego ewentualnych interakcji z alkoholem, https://www.drugs.com/drug_interactions.html oraz oczywiście ulotkę leku. Krwawienia z przewodu pokarmowego to naprawdę nie są żarty. Dbajcie o siebie. 505
Jak muszę do roboty iść, a budzę się zmaltretowany to:
-kawa (ewentualne wcześniej paw), prysznic, śniadanie, kawa, polopirynka,
umieranie, wieczorem browar i spanie…
Zawsze najgorzej do południa. Dobry obiadek stawia na nogi jak się uda przełknąć.
Dziewięć gramów zioła i sześć czystych luf
...
Te wszystkie tabletki typu 2KC maja znikome dzialanie co jest dowiedzione naukowo...
1. Witamina C - przed piciem po piciu i rano przyspiesza wydizelanie enzymu ktory rozklada ten shit no i zwieksza oczyszczanie organizmu
2. Wysilek fizyczny
3. Cieply prysznic a pozniej spryskac sie zimna (lodowatą) woda przez jakis czas
4. Zielona herbata
5. Kawa
6. Ja zawsze duzo wypijam wody odrazu jak przyjde do domu i jak wstane ewentualnie jakiegos soku...
7. Kupic sobie tabletki 5HTP ma lepsze samopoczucie ;) LOL - to taka moja teoria jeszcze niewyprobowana...
8. Wysilek fizyczny... pobiegac, pokopac, cos porobic...
Kawa i herbata też odwadniaja organizm dlatego odrazu rano raczej dowodnić się wodą/sokiem
No i to wszystko co ja stosuje
ani kawa ani herbata nie odwadniają organizmu - https://www.znanylekarz.pl/blog/kawa-i- ... odwadniaja - 505
po piciu jak przychodze do chaty zarzucam e400mg wit C i wypijam z 0,5 litra wody...
rano jak wstaje jest zajebiscie ewentualnie jak jest nadal hujowo to robie cos z tych punktow co napisałem nikt ci nie kaze robic wszystkiego :|
Ogólnie to byłem baaardzo zdziwiony brakiem kaca... :)
A piwo....... to chyba jasne, ale wtedy cały dzień spania, tudziez kolejne alko party, gdy posili nas na tyle, że damy radę zawlec się do sklepu.
I nawet jeśli spaliłbym poprzedniego dnia 2 paczki fajek, to na kacu tytoniu - nawet biernie - nie znoszę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.