Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 656 / 12 / 0
Widziałem ostatnio w tv na discovery że opracowano szczepionkę dzięki której nikotyna nie trafia do mózgu, za kilka lat napewno zrobią szczepionki przeciwko innym narkotykom.
Czy ktoś was by z tego skorzystał żeby zerwać z nałogiem wiedząc że już nigdy s nie ujaracie albo feta nie będzie działać, ja bym się bał podjąć takiej decyzji powiedzmy przeciwko mecie, niby syf i chciało by sz tym zerwać a z drugiej strony....
Albo może za x lat rządy na całym świecie wymyśla wielki spisek przeciw ćpuną i będą wstrzykiwać to noworodką? :-p
Co o tym myślicie? bo mnie ta wiadomość z jednej strony cieszy bo pomoże osobą z problemami opiatowymi a z drugiej jak będzie to bardziej dostępne nie chciałbym żeby mamuśka mi coś takiego dała i bym się nigdy nie zjarał bądź skwasił.

A tutaj znalazłem link dot. szczepionki na nikotynę: http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... aid=14fc4/
Poprawka błędy./pletz
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2007 przez Mayday, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 59 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: yuppy »
Już teraz używany jest esperal przeciwko alkoholowi . A gdyby ktoś chciał zaaplikować mi szczepionkę przeciwko narkotykom? Mam gaz pieprzowy....
To nie moje są słowa...
<><><>><<><><><><>
Mogłem być kałem albo kosmosem...
>>>>>>>>>>>>>>
mr. don igrkupe we własnej osobie !!!
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
ja też ! :-D

ale pomyśl sobie, że to będzie w większości przypadków stosowane na dzieciach nie wiedzących o co chodzi lub nie mogących zedydować za siebie (stosowane przez pojebanych rodziców nawiasem wspominając ). Czy to nie łamanie praw człowieka?
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 1067 / 205 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
To będzie uznane przez ludzkość jako wspaniałe rozwiązanie. To ćpuny są problemem a nie osoby które nie mogą ćpać. :-/
I don't do drugs. I am drugs.
  • 59 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: yuppy »
To nic jak nie możesz ćpać od małego :scared: .... Gorzej jak spróbowałeś zakazanego owocu , lub co gorsza zakazany owoc jest twoim chlebem powszednim i nagle pani pielęgniarka ( ty stara kurwo!!!) wbija ci strzykawkę z cieczą która raz na zawsze odmieni twe życie....
To nie moje są słowa...
<><><>><<><><><><>
Mogłem być kałem albo kosmosem...
>>>>>>>>>>>>>>
mr. don igrkupe we własnej osobie !!!
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
za 1000 lat, będą o tym mówili tak jak my teraz opowiadamy o alchemii, albo czarownicach

bedą myśleć "Ładne bajki babciu, ale to niemożliwe że mały kartonik zmienia życie człowieka. To bajka."
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 1067 / 205 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
Jezus pisze:
za 1000 lat, będą o tym mówili tak jak my teraz opowiadamy o alchemii, albo czarownicach

bedą myśleć "Ładne bajki babciu, ale to niemożliwe że mały kartonik zmienia życie człowieka. To bajka."
Coś w tym jest. ;-)
I don't do drugs. I am drugs.
  • 533 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArkejD »
Mayday - drobna uwaga, w języku polskim rzeczowniki w trzecim przypadku, w liczbie mnogiej, mają końcówkę OM. noworodkOM, narkotykOM, ćpunOM...

bo aż w oczy kole
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2007 przez ArkejD, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 178 / 8 / 0
co sie przejmujecie, na was tego nikt nie uzyje.
Uwaga! Użytkownik electric_terrorist nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 52 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
czajnikof pisze:
To będzie uznane przez ludzkość jako wspaniałe rozwiązanie. To ćpuny są problemem a nie osoby które nie mogą ćpać.
a ja zawsze za wroga miałem moją sąsiadkę która wtrąca się nie do swoich spraw. Świat składa się z problemów, bez nich byłoby nudno,a bez dragów jeszcze nudniej. Popatrz na czempiona, odżywki i internetowe napinanie.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.