Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Większość informacji na temat odurzania oraz nowości sie czerpię:
z hyperreal.info
1786
82%
z wikipedii
62
3%
od znajomi
146
7%
z innych żródeł
172
8%

Liczba głosów: 2166

ODPOWIEDZ
  • 289 / 11 / 0
IMO ćpun na zawsze zostaje ćpunem. To wraca jak bumerang.
  • 906 / 74 / 19
Bardzo demotywujące. :(
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 8103 / 907 / 0
Bralem kodeine, i od okolo 3 lat nie biore.Tramal tez bralem tyle samu czasu.Mam pieniadze i moge sobie kupic tramal(czysty 20x50mg) ale mnie nie ciagnie.Za to jestem uzalezniony od benzo.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 906 / 74 / 19
Ujebany, a jakie benzo i ile tego wpierdalasz? Benzo 1000 x gorsze od opio. Byłam wjebana w benzo po miesiącu żarcia i w opio po kilku latach iv - wolę przechodzić odstawkę tego drugiego.
  • 538 / 65 / 0
Ten obrazek tak bardzo opisuje jak łatwo wpierdolić się w benzo i opiaty.
[ external image ]

Sam na takiej samej zasadzie zacząłem sięgać po to. Gorszy etap w życiu, masa problemów, zmartwień. kodeina, morfina, heroina tworzyły im złudzenie wyjebania na problemy. Ale z tym jest tak jak z paktem z szatanem. Dostajesz w zamian jakąś ucieczkę od problemów kosztem tego, że sprzedajesz kawałek duszy. Nie wiem jak u was, ale opio miały dość spory wpływ na kształtowanie się mojego charakteru. Stałem się bardziej zimny, mniej empatyczny. Z jednej strony jest to zaleta, bo mniej przeżywam te wszystkie problemy, mniej rzeczy mnie rusza, ale z drugiej strony blokuje jako tako normalne funkcjonowanie na dłuższą metę. Normalne życie z ludźmi, odrywa od społecznego trybu życia zamieniając ma samotnikowe pukanie po kablach przy muzyce.
Gdybym w takiej sytuacji jakiej byłem gdy sięgałem po opio miał jakieś wsparcie w ludziach, to zapewne wszystko potoczyłoby się inaczej. A że nie miałem nikogo, żadnego wsparcia, to przyszło opio i mnie przytuliło dając mi złudną pomoc za część mnie.
O ile branie opio raz na jakiś czas w celach rozrywkowych jest dla mnie jak najbardziej zrozumiałe i uważam że nie jest niczym złym ponieważ wciąż mamy tak jakby hmm... linę która nas trzyma przy świecie rzeczywistym, mamy znajomych jakichś, normalne życie, tak sięganie po opio będąc w dołku życiowym, niemając nikogo jest niczym rzucenie się w przepaść bez liny która dawałaby nam jakąś gwarancję powrotu. A z dziury ciężko potem wyjść o własnych siłach.
This world makes us sick
Listen man, we are the night
Raise them now, bongs and knives

Biore: :pacman: :strzykawka: :papieros: :lsd: :wino: :ghb: :kreska: :nos: :hel:
  • 8103 / 907 / 0
19 maja 2017SandS pisze:
Ujebany, a jakie benzo i ile tego wpierdalasz?
2 razy dziennie wychodzi 4 mg klona i 2 mg lorka.
W wieku lat piętnastu
  • 906 / 74 / 19
EjFinn, a ja właśnie przez totalną nieświadomość się wjebałam. Musiałam wszystkiego spróbować, a to było parę lat temu i nie miałam jeszcze takiej wiedzy, jak teraz i nie przyszło mi nawet do głowy, że takie gówienko, które się na sen bierze, to może zrobić aż takie skutki uboczne (1000 x gorsze od helu, w moim przypadku! hel to głównie fizyczność - a nie jestem w stanie ująć w słowa, jakie jazdy, lęki i schizy miałam w głowie po niecałym miesiącu jedzenia małych ilości alprazolamu, ale codziennie).
  • 906 / 74 / 19
19 maja 2017UJebany pisze:
19 maja 2017SandS pisze:
Ujebany, a jakie benzo i ile tego wpierdalasz?
2 razy dziennie wychodzi 4 mg klona i 2 mg lorka.
lorazepam podobny do alprazolamu, pod względem wjebania chyba. Ile czasu go jesz?
  • 8103 / 907 / 0
@up
4-5 miesiecy
W wieku lat piętnastu
  • 906 / 74 / 19
I masz jakiś plan redukcji? Bo cold turkey to chyba tylko dla masochistów-hardcorów. %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.