Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1 / 5 / 0
18 kwietnia 2017DorianGray pisze:
Nie do końca, niestety. Mówiąc w skrócie, obrazowo i bardzo upraszczając, jedno napędza drugie. Tam, gdzie MPH wyrabia tolerancję, amph "zwiększa ładowność". Czyli tolerancja rośnie - ale wolniej - i dzięki temu dłużej nie będziesz odczuwał jej skutków.

Zaznaczam jeszcze raz, że opis nie jest dokładny, a pozorną synergię tak właśnie zrozumiałem, czytając posty innych.
A w takim modelu (zakaldajac ze dorwe sie i do amfetaminy i do metylofenidatu, co jest smialym zalozeniem) to jak powinienm jesc CDP choline? Jak rozumiem CDP ma wlasnosci, ktore zarowno pomagaja odbudowac tolerancje jak i zabezpieczyc sie przed popadnieciem w uzaleznienie.

Generalnie bardziej zalezy mi zeby sie nie uzaleznic i bani sobie nie popsuc. Fakt, ze musze chwytac za takie srodki jak amfetamina z dark neta jest porazka zyciowa i genralnie swinstwem pierwszej klasy zgtowanym mi przez polskie prawo farmaceutyczne. Ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ;).

Jakby ktos byl tak mily i napisal jak zredukowac negatywne skutki takiej diety byłbym wdzięczny. Wydaje mi się, że ala+alcar zabezpieczą mnie przed stresem oksydacyjnym. Rhiodola jest inhibiotrem COMT wiec bedzie mi dopamine podbijac, a poza tym jest adaptogenem jak i ashwagandha wiec samych dobrych rzeczy sie spodziewac.
  • 4 / / 0
Mam pytanie odnośnie 5htp. Czy to prawda ,że po dłuższym stosowaniu obniża poziom dopaminy ? Jeśli tak to po jakim czasie tak działa? Ile go moge brac ?
  • 38 / 2 / 0
Możesz dorzucić kurkuminę
CDP 300-500mg dziennie
  • 0 / / 0
Doping mózgu a przedtreningowki na siłownie.

Praktykował ktoś bądź wie jakie są przeciwskazania przy zażywaniu modalerta z przedtreningowka np shock therapy? Może być sytuacja ze mnie przekręci, coś innego?
  • 640 / 118 / 0
19 kwietnia 2017Dzajos pisze:
Generalnie bardziej zalezy mi zeby sie nie uzaleznic i bani sobie nie popsuc. Fakt, ze musze chwytac za takie srodki jak amfetamina z dark neta jest porazka zyciowa i genralnie swinstwem pierwszej klasy zgtowanym mi przez polskie prawo farmaceutyczne. Ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ;).
Jeśli jeszcze nie próbowałeś środków grubszego kalibru, to przemyśl sprawę poważnie, bo później odwrotu nie będzie. Dowiedz się też, czy w rodzinie nie miałeś alkoholików albo chorych psychicznie. Ochrona mózgu przed stresem oksydacyjnym nie jest równoznaczna z ochroną przed uzależnieniem.

Jeśli ci się spodoba funkcjonowanie na wysokich obrotach, to wcześniej czy później otrzymasz dożywotnią kartę członka klubu narkomanów. Pomyśl, czy będziesz w stanie podejść do substancji zwiększających twoją motywację, stopień odczuwania przyjemności, czy satysfakcji tak racjonalnie, jak teraz, zanim tego doświadczyłeś.

Koniec moralizowania, bo i tak decyzję już podjąłeś. Ze swojej strony mogę polecić obowiązkowy zestaw na co dzień: magnez (dawka zależna od rodzaju), wapń 1000 mg, witamina C 2-3 x 1000 mg, sód dostarczany w posiłkach (jeśli dotychczas nie soliłeś ziemniaków). Na wieczorne uspokojenie, np. melatonina + 6-10 tabletek uroseptu. Przy stymulantach szybko przejdzie ci ochota na kombinowanie z nooproszkami, więc dbaj o podstawy.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 341 / 122 / 0
Najlepszy doping mózgu, to uwolnienie go od wszelkich nadmiarowych bodźców i stymulacji. Odstawcie w 100% wszelkie używki i narkotyki, do tego ograniczcie do minimum jakiekolwiek intensywne rozrywki w stylu gierek komputerowych czy scrollowania głupich portalików z memami, przestańcie fapać i oglądać panienki, zwracajcie uwagę na to, co jecie (polecam intermittent fasting + low carb), uprawiajcie intensywne treningi siłowe - i gwarantuję wam, że jeśli przyczyną waszego spierdolenia jest tylko i wyłącznie wasz styl życia, to odczujecie znaczącą poprawę. Zauważyłem na sobie, że jak przykładowo nic mi się nie chce i nie mam mocy umysłowej do robienia czegokolwiek, to:

- gdy nie robię nic i gapię się tępo w ścianę, to po kilku godzinach z tej całej nudy nagle zaczyna się coś we mnie budzić i zachciewa się robić (choćby jakieś bzdury typu posprzątać chałupę, pojechać na miasto i załatwić coś w urzędzie)
- gdy wybieram komputer i kompulsywne scrollowanie stronek internetowych - to, tak jak się nie chciało, tak nie chce się jeszcze bardziej i tylko pogrążam się w swoim piwnicznym spierdoleniu.

Uważam, że leki i nootropy to jest ostateczność, jeśli zmiana stylu życia nic nie pomaga i jeśli przyczyna problemów leży rzeczywiście w jakichś fizjologicznych zaburzeniach w funkcjonowaniu mózgu, niedoborze neuroprzekaźników etc.
  • 0 / / 0
Obrazoburca, czasem naprawdę tyle sytuacji na raz się nawarstwia, ze jest aż niemizliwe poukładanie tego. Najgorszy w wszystkim jest niestety zabójczy terrorysta który się nazywa czas. Ok, możesz twierdzić ze miałeś czas żeby się przygotować... ale nie zawsze tak jest. Są rzeczy które przychodzą niespodziewanie, a szukanie tu pomocy jest forma walki. Przynajmniej tak jest dla mnie
  • 708 / 24 / 0
19 kwietnia 2017newrec pisze:
Doping mózgu a przedtreningowki na siłownie.

Praktykował ktoś bądź wie jakie są przeciwskazania przy zażywaniu modalerta z przedtreningowka np shock therapy? Może być sytuacja ze mnie przekręci, coś innego?
One nic nie psują większość zawiera nawet źródła choliny itp,sam używam przedśredniówkowi z DMAA i splacze EPH spójrz na skład tam nic nie ma co doping mózgu może zepsuć,jedynie może być poprawa
  • 2372 / 56 / 0
Teraz zapytam dosc przewrotnie: jakimi substancjami razem polaczonymi kolczykami Potaro mozna sobie namieszac w mozgu najbardziej? Nie mam na mysli:
a) dragow, chodzi mi o same "czyste kanonicznie" substancje z tego tematu w polaczeniu wspolnym;
b) spowodowanie smierci - od tego jest samobojstwo pierwszego stopnia;
c) spowodowanie tego jednorazowo. Ma to byc permanentny stan palenia stykow w mozgu.
Jest w ogole takie cos mozliwe?

P.S.: uprzedzajac pytania w semantyce klimatu "a po co to panu?" - jestem ciekaw.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 181 / 22 / 0
19 kwietnia 2017dami133 pisze:
Mam pytanie odnośnie 5htp. Czy to prawda ,że po dłuższym stosowaniu obniża poziom dopaminy ? Jeśli tak to po jakim czasie tak działa? Ile go moge brac ?
5htp doraznie. masz probem ze snem wrzucasz. Pewnie, ze 5htp zaburza synteze dopaminy a najlepsze, ze nie uzupelnia serotoniny (tzn nie tak jakbysmy tego chcieli %-)
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.