Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Zaznaczmy, że będę mówił tu tylko o oksykodonie i morfinie, bo tylko takie opio toleruje. Co zrobić, żeby przestać noddwać/zatrzymać je, nie pozbywając się reszty efektów? Pomyślałem o endogennych substancjach, które odpowiadają u nas za utrzymywanie nas w stanie przytomności (tzw. keeping as awake, dziwnie to brzmi po polsku). W takim razie może zwykła kofeinia, bo co ma adenozyna do mechanizmu działania oxy? Albo Modafinil bo orexyna, tyle że Modafinil nie jest aż tak selektywny, jeździ jeszcze po innych mechanizmach, a przede wszystkim okupuje cytochrom, który odpowiada też za rozkładanie oksykodonu, Kortyzol, zimne prysznice, wysiłek fizyczny, jeszcze inne sposoby podwyższania tego hormonu, nie wydaje się to zbyt wygodne.
Macie jakieś protipy?
Coś jak senność po GBL, oczy się zamykają i moment - śpisz.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
ale jak przesadzisz no to niestety nic ci nie pomoże :(
Lekka dawka 4fmph kiedys ale latwo przesadzic i zabić efekt.
Zaznaczę jednak, że należy wziąć tu też pod uwagę inne składniki tego energetyka (tauryna i tak dalej) i że NIE jestem częstą użytkowniczką kofeiny w żadnej formie (ani kawa, ani energetyki), jestem na nią dość wrażliwa, po tych puszkach serduszko lekko dawało o sobie znać.
Ale swoją funkcję Blacki spełniły - tak więc piszę. I trafiłam na przyjemną promocję w Żabce, dwa w cenie jednego z racji krótkiego terminu bez limitu zestawów. Czteropak pod pachę "w razie w" i jazda. ;)
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Jeśli są noody, nie lubisz ich, zmniejsz po prostu dawkę.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.