Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
Wyszukiwarka nie znalazła strikte takiego tematu,albo zle szukałem

Jakie Polskojęzyczne ,fabularne książki polecacie o dragach ? ,,My dzieci z dworca zoo'' wiadomo klasyka ,a co poza tym ?
  • 1317 / 234 / 0
Diuna. :D
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 970 / 97 / 0
Burroughs " Ćpun ".
  • 4024 / 375 / 953
Jeśli mogą być narkotyki wyimaginowane, to Philipa Dicka Przez Ciemne Zwierciadło, Trzy Stygmaty Palmera Eldritcha i A teraz zaczekaj na zeszły rok, tudzież Wurt Jeffa Noona.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 562 / 29 / 0
Heroina Tomasza Piątka.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5985 / 1236 / 43
"Lęk i odraza w Las Vegas" - klasyka, wiem ciężko dostać. Ale to jest coś. Robiłem sobie półgodzinne sesje, żeby całej nie przerobić w jeden dzień.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 2 / 0
"Gady" - autobiograficzna opowieść grzejnika z lat 80 który się przekręcił. Jak ktoś jest ciekawy jak to wyglądało od środka w tamtych czasach to idealna ksiazka.
"mistycy i narkomani" - znow autobiograficzna opowiesc - hipis swietnie opisuje poczatki kontrkultury w polsce a wiec i takze poczatki narkomani na wieksza skale. Zajebiste ksiazki prawdziwe.
  • 50 / / 0
"kokaina" B. Rosiek
"It's not the end of the world. But you can see it from here"
  • 1825 / 106 / 20
morfina - Michaił Bułhakow(wydana w 1927, także już dosyć stare opowiadanie - więc tymbardziej klasyk)
Szczerze mówiąc nieczytałem ale oglądałem dobrą, choć nieco nudną ekranizację.
Jednak z tego co widzę również bardzo trudno dostępna w języku polskim.

Także Szczepan Twardoch napisał książkę o takim samym tytule, oczywiście całkowicie odmienną, czytałem tylko kilka stron u znajomego, ale on bardzo polecał.

"Pożegnanie jesieni" Witkacego może nie o dragach ale jest tam między innymi dość legendarna wręcz scena z ćpaniem kolainy. Cała książka zresztą posiada dość "ciekawy" klimat bardzo polecam. :-D
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 173 / 8 / 0
Momentami ta książka Twardocha jest dobra - dostałam omyłkowo zamiast Bułhakowa. Skurczysyn bardzo ładnie ubiera w słowa m.
A little water clears us of this deed. How easy is it, then!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.