Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 92 / 6 / 0
Może ktoś się wypowiedzieć na temat L-dopy pod względem mieszania z innymi substancjami? Szczególnie chodzi mi o alkohol, gdyż chciałbym zacząć suplementacje a wiem, że weekendami zdarzy mi się wypić piwko ewentualnie osiem i chciałbym wiedzieć co mi grozi. I czy naprawdę lewodopa poprawia pewność siebie tak bardzo jak ją opisują w internetach?
"Bitch" - Jesse Pinkman
  • 640 / 118 / 0
W dni, kiedy brałem L-Dopę zdarzyło mi się kilka razy wypić 2 piwa pod wieczór. Żadnych ciekawych interakcji nie odnotowałem.

Jeśli chodzi o działanie, już kiedyś ktoś wspominał, że najwyraźniej jej działanie odczuwają ci, u których poziom dopaminy jest mocno poniżej normy. Tzn. jeśli na co dzień czujesz się dobrze i chcesz poczuć się jeszcze lepiej, pewnie będziesz rozczarowany. U mnie, np. zamiast wzrostu motywacji pojawiała się czasem senność.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 92 / 6 / 0
DorianGray pisze:
W dni, kiedy brałem L-Dopę zdarzyło mi się kilka razy wypić 2 piwa pod wieczór. Żadnych ciekawych interakcji nie odnotowałem.

Jeśli chodzi o działanie, już kiedyś ktoś wspominał, że najwyraźniej jej działanie odczuwają ci, u których poziom dopaminy jest mocno poniżej normy. Tzn. jeśli na co dzień czujesz się dobrze i chcesz poczuć się jeszcze lepiej, pewnie będziesz rozczarowany. U mnie, np. zamiast wzrostu motywacji pojawiała się czasem senność.

Wyczytałem, że bardzo dobrze działa na pewność siebie, a że mam 'delikatny' problem chciałem zacząć kuracje i stąd moje pytanie bo wiesz jak to jest gdy wypijesz 2 piwa a najdą smaki na więcej i człowiek się najebie, raczej nie chciałbym się obudzić po tamtej stronie albo lepiej, wcale się już nie obudzić.
"Bitch" - Jesse Pinkman
  • 105 / 2 / 0
Jako ,że rok szkolny tuż tuż szukam czegoś co pomoże mi w :
-nauce
-poprawieniu samopoczucia i pewności siebie (coś pro społecznego)
-wspomoże motywacje

Ktoś podpowiedział by mi jakie substancje by sie do tego nadawały?
Ponadto jestem uczniem i nie moge sobie pozwolić na koszt większy niż 100zł miesięcznie.
  • 749 / 85 / 0
Cholinergiki zbijają wazokonstrykcję?
Czy Noopept byłby odpowiedni?
Cholinergiki tylko pomagają w pewnym stopniu na wazokonstrykcję i jedynie betel potrafi dac odczuwalne efekty na tym polu. Niestety wazo po spidach często jest zbyt silne by cholinergiki wystarczyły. Najlepsze efekty dają bezpośrednie blokery receptorów powodujących wazo po spidach(alfa-blokery) lub blokery kanałów wapniowych. Noopept raczej nic nie da na wazokonstrykcje.
Może ktoś się wypowiedzieć na temat L-dopy pod względem mieszania z innymi substancjami? Szczególnie chodzi mi o alkohol, gdyż chciałbym zacząć suplementacje a wiem, że weekendami zdarzy mi się wypić piwko ewentualnie osiem i chciałbym wiedzieć co mi grozi. I czy naprawdę lewodopa poprawia pewność siebie tak bardzo jak ją opisują w internetach?

L-dopa nie powinna mieć z alko interkacji niebezpiecznych. Jedyne możliwe negatywne efekty z tego miksa to większy spadek ciśnienia, tachykardia i nudności po alko.
  • 640 / 118 / 0
Czy ktoś z was robił sobie analizę pierwiastkową włosów? W założeniu ma to być kompleksowe badanie ważnych rzeczy w naszym organizmie (minerały etc.) i na podstawie niedoboru/nadmiaru oraz wzajemnych proporcji ustalenie diety, która naprawi nam ciało i duszę. Jest niby lepsze od pobrania krwi, bo z włosów odczytuje się stan ogólny, a nie ten z chwili wykonywania badania.

Warto rozważyć taką przyjemność? Kosztuje ok. 300 zł.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Takie mam pytanie. Mianowicie zakupiłem sobie paczke coluracetamu, dwuwinianu choliny, alcaru i prl 8-53 w formie neurofluidu. Jak Panowie to dawkować.
Od wtorku z rana zaraz po śniadaniu mieszam z wodą/pepsi 5-10mg coluracetamu + 500mg choliny+500mg alcar'u (acetylo-l-karnityna) do tego podjezykowo jedna pipete tego neurofluidu z prl8-53 tj 5mg. Nie czuje praktycznie nic. Minelo 5 dni, moze oczekiwalem cudow, moze doraznego dzialania przynajmniej jednego z tych supli (przy czym reszta pokazalaby swoj potencjal w dluzszej perspektywie czasu?). Jak to jest. Troche za to zaplacilem, a kupilem glownie na pamiec. Dzieki!
  • 349 / 8 / 0
Na ogólnie pamięć i zboostowanie się ogarnąłem sobie coś takiego:
Rano noopept 15mg, alpha gpc 500mg, rhodiola 100mg, nalt 100mg, 5htp-50mg do tego kawa.
Po obiedzie - noopept 15mg, nalt 100mg, tribulus - 300mg, ginko 300mg
Wieczorem 5htp 100mg
Co o tym sądzicie? Myślę jeszcze nad fenylopiracetamem doraźnie. Ogólnie zależy mi zwiększeniu funkcji kognitywnych i jednocześnie zwiększenie możliwości organizmu od strony wytzymałości ze względu na to jaki sport uprawiam praktycznie codziennie. Oczywiście wiadomo. Do tego dieta, 8 godzin snu no i sport jak już wspomniałem. Czegoś może tu brakuje? Może coś dorzucić?
Dzięki za pomoc :-D
  • 708 / 25 / 0
Myślę że jeszcze omega 3 i było by dobrze,5htp jednak brałbym tylko wieczorem bo może zamulać i rozleniwiać, ale może nie przebije się przez resztę ,będziesz musiał poobserwować.
  • 349 / 8 / 0
No omega 3 to swoją drogą. Omega już podpinam pod suplementacje w diecie ;-) Ogólnie mogę wrzucić kreatynę do diety? Przydała by mi się a nie wiem czy mogą zajść reakcje jakieś z powyższym stackiem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.