BluszczykKurdybanek pisze:Narkomanem nie jestem ale...
Mając 14 lat postanowiłem ze dowiem sie czegos o substancjach psychoaktywnych, o których nie miałem zielonego pojęcia. Pierwsze co mi wyskakiwało przy wpisywaniu jakichś haseł w duckduckgo to ciagle był hajp. W końcu sie zarejestrowałem pod innym nickiem i zacząłem czytać. I tak, mając 14 lat pierwszy raz spróbowałem kodeiny, dxm, gałki i innych podobnych gówien. Potem mając 15 lat sięgnąłem pierwszy raz po grzyby, chwala Bogu ze byłem rozważny i nie wziąłem ich dużo, bo nie wiem jak psylocybina mogłaby w dużej ilości wpłynąć na rozwijająca sie osobowość i mózg.
Gdyby nie hajp nigdy nie spróbowałbym żadnych dragow poza mj.
Gdyby nie hajp zapewnie nie wziąłbym kilka miesięcy temu potężnej dawki grzybów, która mnie zmieniła.
Gdyby nie hajp nie poznałbym spojrzenia na świat obecnych tutaj ćpunów.
Gdyby nie hajp na pewno miałbym inne, mniej "buntownicze" poglądy na świat.
Gdyby nie hajp na pewno byłbym zupełnie innym człowiekiem z innymi poglądami i celami w zyciu.
Czy hajp wpłynął na mnie źle czy dobrze? Nie wiem i nigdy sie nie dowiem. Szczególnie tego jak wyglądałby okres mojego dojrzewania bez narkotyków.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
1. fragment interesującego wykładu
2. o samobóju bez nadętej bufonady
potem jarzysz, że trzeba było nie tracić nic,
ale jesteś ćpunem, myślisz inaczej niż inni,
gdybyś nie pisał tu postów, kurwa, straciliby wszyscy,
jeśli słuchasz naszych głosów, patrzysz na nasze życia,
żaden z nas na swój sposób, tego nigdy by nie wybrał,
to wybrało kurwa, nas i skończymy w ten sam sposób,
na ketonach, oczy podbite od prochu'
Mikołaj Jaska
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.