Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 280 / 20 / 0
Hej, nie znalazłam podobnego wątku, a jeśli źle szukałam to można mnie ukamieniować, ale przed tym usunę.

Od dawna inwestuję sporo czasu na zastanawianie się nad reakcjami alergicznymi, które mogę zauważyć u siebie po braniu różnych substancji, z drogą doustną już się pogodziłam, bo zwykle wystarczy jak zwymiotuję i potem wszystko hula jak powinno, ale przy podawaniu donosowym, mój organizm traktuje wszelkie specyfiki jako jakieś pyłki, nie mam pojęcia, no i sporo kicham, a katar jest zdecydowanie w za dużych ilościach niż bym się tego spodziewała, niby towarzyszy mi na co dzień i przez cały rok, ale żeby aż tak?
Krople nie pomagają, czasem wdycham amol, ale no come on, ile można, nie macie jakichś innych sposób na walkę ze spływającymi gilami? W sumie to te spływające jeszcze przeżyję, ale jak mi się zagnieździ taka kopalnia w kinolu, to jest nieprzyjemnie i w ogóle, łeeee :#:
  • 253 / 40 / 0
Ja mam alergię na pyłki traw od w ciul dawna, opowiem co nieco. Ja myślę, że po prostu masz wrażliwą śluzówkę nosa i podając donosowo, jeszcze nie wiadomo co, nie wiadomo jakiego pochodzenia, po prostu ją podrażniasz, stąd tyle wydzieliny i opuchlizna. Organizm próbuje się pozbyć tego z noska. Tak samo mam, dlatego nie lubię sniffowania. Są inne drogi podania na szczęście. A jeśli chodzi Ci o samą alergię na pyły, to też śmiało pytaj bo przerobiłem trochę specyfików na to i mam sprawdzone sposoby ;-)
  • 280 / 20 / 0
A to ja mam na wszelakie pyłki, sierści (w przypadku kota to o jego ślinę chodzi, o ile dobrze pamiętam, ale mniejsza) i różne inne rzeczy, przy remontach też okropnie umieram, a do tej pory, jak rozmawiałam o moich dolegliwościach z bardzo dużym gronem osób- do dzisiaj nie poznałam żadnej, która miałaby podobnie, teraz mogę się ucieszyć, że w końcu zdecydowałam się o tym tutaj zapostować, bo do fejsbukowej grupy jakoś nie mam przekonania.

Mi tam głównie chodzi o ograniczenie tego kataru w jakiś sposób, bo jak go płukam czy nakraplam w jakikolwiek dotychczasowy sposób to nie działa w ogóle albo tylko na kilka minut. Dzisiaj na przykład jestem po dwudniowym "maratonie" klefa, zdobyłam sobie takiego, który był czysty w około 99% i bardzo fajny, z katarem nie ma najgorzej tym razem, chociaż wiadomo, że świetnie też nie jest, ale za to mnie strasznie głowa boli od zatok, to też staram się wysmarkiwać jak najczęściej.
  • 2278 / 278 / 3
Polecam zajrzeć do mojego tematu:
histamina-jak-sie-jej-pozbyc-t49439.html
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 253 / 40 / 0
Acatar Acti Tabs - pseudoefedryna, obkurczająca śluzówki i antyhistamina, nie pamiętam teraz jaka. Bardzo dobre kombo, tylko niech Cię nie kusi przerabianie go na metkata. Do tego loratadyna raz na dzień. Przetestuj, powinno pomóc. Będziesz zadowolona, gwarantuję :hug:
  • 280 / 20 / 0
dziękuję ślicznie :heart:
  • 253 / 40 / 0
Daj znać, czy pomogło
  • 55 / 1 / 0
Na alergiczne zasmarkanie pomaga mi CONTRAHIST - lewocetyryzyna. Wcześniej Zyrtec.
hydroksyzyna o kant dupy.
Clemastin na objawy skórne.

Z receptami nie będzie problemów u rodzinnego.
Uwaga! Użytkownik zasadniczy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 75 / / 0
Jestem alergikiem głównie pyłki ale też np. Kwas asecyto - coś tam także nie mogę brać aspiryny

to.mnie powstrzymuje przed.eksperymentami np z Akodinem i innymi lekami ale wyrzuty histaminowe po kodzie i tramie były dla.mnie chyba najprzyjemniejsza częścią fazy :heart:
Uwaga! Użytkownik hugoBoss jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.