Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 691 / 54 / 0
Czy można olanzepine podawać dożylnie? Interesuje mnie miks w jeden pompce olka plus morfina/bupra. Ktoś ma jakieś doświadczenie w tej materii? :)
Where is your god, where is your god, where is your fuckin GOD!?
  • 1343 / 18 / 0
Sinner_ pisze:
Czy można olanzepine podawać dożylnie? Interesuje mnie miks w jeden pompce olka plus morfina/bupra. Ktoś ma jakieś doświadczenie w tej materii? :)
oral to głupota, a jeszcze chcesz mixować z opio? za przeproszeniem - po hui?
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 691 / 54 / 0
Boże, wiem, że twój mózg nie może zrozumieć dlaczego postępuje tak a nie inaczej i biorę olanzepine. Moje pytanie brzmiało, czy można ją podawać dożylnie ze zwykłych tabletek i czy ktoś już to robił.
  • 53 / / 0
Neuroleptyki to gowno ,kajdany na łeb i tyle.Na miejscu chorych wolałbym już 24/7 latać na psychozie niż dac się zrobić warzywkiem na neuro.
  • 220 / 11 / 0
@up
gdybyś był skrajnym neurotykiem lub schizofrenikiem pisałbyś inaczej.
Miło wspominam olanzapine, większa wyjebka na wszystko-zerowa spinka w środku, luzik, sen spoko, trochę masy (plus jeśli jesteś chudy) mniejsza zwała po stymulantach(wiem głupie)
W nerwicach działa podobnie do benzo i nie uzależnia
  • 571 / 28 / 0
stivler, w jakiej dawce brałeś olanzapinę?
Uwaga! Użytkownik thepass nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
Sinner_ pisze:
Boże, wiem, że twój mózg nie może zrozumieć dlaczego postępuje tak a nie inaczej i biorę olanzepine. Moje pytanie brzmiało, czy można ją podawać dożylnie ze zwykłych tabletek i czy ktoś już to robił.
Zalezy od wypełniacza i sposobu przygotowania. "Na szybko, na kolanie, bo kolega tak zrobił z innym lekiem" - nie polecam
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 220 / 11 / 0
@thepass
początkowo maksymalną później 5 mg lub 10 mg plus antydepresanty
  • 691 / 54 / 0
Odpuszczę sobie podawanie Olki iv. Trochę się z tą chęcią walenia każdej substancji iv zagalopowałem. W tych tabletkach co mam jest pełno wypełniaczy plus dodatkowo otoczka taka zółtawa, a w niej tablica mendelejewa, więc jednak podziękuję - coś pójdzie nie tak i jeszcze skończę sztywno ;) Olka zjadana i tak bardzo ładnie działa, także nie będę już kombinował nie znając szczegółowej metody ekstrakcji :)
  • 510 / 52 / 1
Zajebista jest ta olanzepina, jedyny neuroleptyk który lubię. W sumie to nawet nie wiem czemu jest tak określana skoro należy do grupy tienobenzodiazepin. W działaniu bardzo przypomina diazepam, nie zamula, poprawia nastrój. No i te pyszne tabletki rozpuszczające się na języku :*)
Uwaga! Użytkownik TrzymamSzafe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.