Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 1874 / 96 / 127
Re: Anglia
Nieprzeczytany post autor: bele »
magicznymuchomores pisze:
4-cmc legal ?
NIE, prawo analogowe.
wolna molekula
#mops
  • 704 / 5 / 0
https://hyperreal.info/grzybowa-mapa-wielkiej-brytanii

Może ma ktoś linka innego do tej mapka ;-)?
Uwaga! Użytkownik DeathAngel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 239 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: andrzej »
Łap to, może znajdziesz coś w swojej okolicy
http://www.fieldmycology.net/FRDBI/FRDB ... GBNum=1536
Musisz kliknąć na "kod pocztowy" i Ci się włączy mapka.
  • 1081 / 33 / 0
Nieprzeczytany post autor: cebex »
Witam

Jestem w okolicy Windsoru, Egham jezeli ktos by sie chcial wybrac na grzybobranie lub zna miejscowki pisac priv :D
  • 200 / 4 / 0
Jak to w końcu jest z GBL? Legal czy nie?
  • 1513 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: mr_b »
The law

GHB, GBL and 1,4-BD are all Class C drugs under the Misuse of Drugs Act 1971. It is against the law to possess them or to sell them for human ingestion.

GHB was brought under the Misuse of Drugs Act as a Class C drug in 2003. Over time, it became apparent that dealers and users were switching to GBL and 1,4-BD as legal alternatives to GHB, so in 2009, GBL and 1,4-BD were also brought under the control of the Misuse of Drugs Act along with a number of other so-called ‘legal highs’.

GBL and 1,4-BD both have legitimate industrial uses and are still available for these purposes to people with appropriate business registration. However, if someone sells or supplies them, either knowing or suspecting that they will be swallowed and ingested, then they are committing an offence.
http://drugscope.org.uk/ghb/

+

https://drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=132065
mr_b∩ʁbꞁө
  • 200 / 4 / 0
Czyli nielegal z drobną luką prawną. Bo niby słyszałem, że sprzedają z oświadczeniem. Miał ktoś przypadek z zatrzymaniem z GBL?
  • 142 / 1 / 0
Wiem że takich rzeczy się nie zdradza coby jak najwięcej się nahapac samemu ale może ktos chciałby się podzielic.. Jest w Londynie jakiś trawnik na którym rosna halucynki?może na obrzeżach gdzieś jest jakąś łąka ?albo jakaś słynna oklepana miejscowka
  • 146 / 3 / 0
Jedź na Camden market. Na przeciw tych wszystkich t-shirtów jest budka, dwóch fajnych chłopców sprzedaje tam herbaty z muchomorów itp. poproś ich ładnie i dyskretnie o normalne grzybki.
Zanim oddała mi każdy kawałek swojego ciała, pierw sprzedała mi swoją duszę !!
Rozpocząłem więc konsumpcję, jednak wiedziałem że pustką którą kupiłem nie nasycę pożądania.
Zbrukałem jej ciało, napełniłem duszę.
Odeszła skalana !
  • 425 / 33 / 0
Sytuacja w UK wygląda następująco: wszystko jest dostępne prawie wszędzie. Na chwilę obecną w moim miasteczku, 30-to tysięcznej metropolii, mogę bez problemu zakupić bardzo szerokie spektrum substancji. Opioidy: majka,brown,bupra, metadon,fentanyl,tramadol. Crack i kokaina w proszku, amfetamina,LSD, ketamine,mephedrone.hasz i ganja wszechobecne, palone na ulicach bez czajenia się po dziurach.Spice'y czyli syntetyczne kanabinoidy plus cała masa rc-ków. Kratom w headshopie i wysyłkowo.DXM w aptece.Generalnie nie da się wyeliminować dragów z otoczenia,ponieważ są wszechobecne, ale można nie brać.Wszystko jest w głowie i zmienić można tylko siebie. metadon i buprenorfina wydawane są w kilku aptekach w godzinach 8-23. Nie tworzą się kółka wzajemnej adoracji. W kilku miejscach można otrzymać pakiety z 10 strzykawek,igieł, wacików,filtrów, łyżki do podgrzania. W jednym miejscu jest coś w rodzaju apteki z mnóstwem rozmiarów strzykawek i igieł oraz różnych dodatków. Wchodzisz i za darmo bierzesz po 100 sztuk tego czego potrzebujesz. W tym samym miejscu możesz otrzymać darmowy nalokson po krótkim treningu objasniającym jak pomóc przy przedawkowaniu. Jeśli chodzi o prewencję i redukcję szkód jest naprawdę po ludzku.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?

Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.

Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.