magicznymuchomores pisze:4-cmc legal ?
#mops
http://www.fieldmycology.net/FRDBI/FRDB ... GBNum=1536
Musisz kliknąć na "kod pocztowy" i Ci się włączy mapka.
Jestem w okolicy Windsoru, Egham jezeli ktos by sie chcial wybrac na grzybobranie lub zna miejscowki pisac priv :D
The law
GHB, GBL and 1,4-BD are all Class C drugs under the Misuse of Drugs Act 1971. It is against the law to possess them or to sell them for human ingestion.
GHB was brought under the Misuse of Drugs Act as a Class C drug in 2003. Over time, it became apparent that dealers and users were switching to GBL and 1,4-BD as legal alternatives to GHB, so in 2009, GBL and 1,4-BD were also brought under the control of the Misuse of Drugs Act along with a number of other so-called ‘legal highs’.
GBL and 1,4-BD both have legitimate industrial uses and are still available for these purposes to people with appropriate business registration. However, if someone sells or supplies them, either knowing or suspecting that they will be swallowed and ingested, then they are committing an offence.
+
https://drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=132065
Rozpocząłem więc konsumpcję, jednak wiedziałem że pustką którą kupiłem nie nasycę pożądania.
Zbrukałem jej ciało, napełniłem duszę.
Odeszła skalana !
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.