magicznymuchomores pisze:4-cmc legal ?
#mops
http://www.fieldmycology.net/FRDBI/FRDB ... GBNum=1536
Musisz kliknąć na "kod pocztowy" i Ci się włączy mapka.
Jestem w okolicy Windsoru, Egham jezeli ktos by sie chcial wybrac na grzybobranie lub zna miejscowki pisac priv :D
The law
GHB, GBL and 1,4-BD are all Class C drugs under the Misuse of Drugs Act 1971. It is against the law to possess them or to sell them for human ingestion.
GHB was brought under the Misuse of Drugs Act as a Class C drug in 2003. Over time, it became apparent that dealers and users were switching to GBL and 1,4-BD as legal alternatives to GHB, so in 2009, GBL and 1,4-BD were also brought under the control of the Misuse of Drugs Act along with a number of other so-called ‘legal highs’.
GBL and 1,4-BD both have legitimate industrial uses and are still available for these purposes to people with appropriate business registration. However, if someone sells or supplies them, either knowing or suspecting that they will be swallowed and ingested, then they are committing an offence.
+
https://drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=132065
Rozpocząłem więc konsumpcję, jednak wiedziałem że pustką którą kupiłem nie nasycę pożądania.
Zbrukałem jej ciało, napełniłem duszę.
Odeszła skalana !
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.