Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 867 / 12 / 0
Bless. Powiedzcie Mi czy ktorys z alkaloidow tego czerwonokwiatkowego chwasta jest substancja psychoaktywna?
Wiem ze zawiera readyne, ale czy jeszcze jakies inne rzeczy? Czesto pisze ze jest on lekko trujacy :)
Jesli da sie cos z niego zrobic to piszcie jak! :)
ChÓj!
  • 324 / 6 / 0
Ja słyszałem że ma on działanie uspokajające.
Ale morfiny tam napewno nie ma. Innych opiatów chyba tez nie.
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 78 / 2 / 0
Mak polny faktycznie zawiera readynę, która ma właściwości uspakajające i nasenne. Co ciekawe, wszystkie poradniki zielarskie jakie przeglądałem, w celu pozyskania readyny każą zbierać tylko płatki kwiatów. O innych częściach rośliny nie wspominają.

Wiem napewno, że J. Mowszowicz w swoim "Przewodniku do oznaczania roślin leczniczych, trujących i użytkowych." pisał, że mak polny (mleczko) zawiera m. in. tebainę, papawerynę, kodeinę i morfinę. Jest to o tyle ciekawe, że jakoś nie mogłem tych informacji niegdzie indziej zweryfikować - więc osobiście nie wiem jak je traktować.
Uwaga! Użytkownik Mootant nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
Jesli zawiera Mootancie chociaz troche tego wszystkiego to sweet :)
bo nazbieram tego w kurwe :)

Offtop:
Ostatnio mi babcia opowiadala jak sadzili mak(wysokmorf.) na wsi, i robili herbatke z nasion i lodyg na polepszenie samopoczucia i jedli tez nasionka bo dobre byly :D kurwa jak ja chce wrocic do czasow mlodosci mej babiczki :)
ChÓj!
  • 71 / 1 / 0
kurde ja zerwalem 30 glowek wladowalismy to w gilza wszystko, spalilismy na kilka buchow i szczerze to niewiem co to bylo ale od poppy tea kopalo 3x mocniej. Skoro to rodzina makow i bardzo podobna w budowie (bliski krewny) do lekarskiego to sladowe ilosci kodeiny i morfiny posiada.
  • 867 / 12 / 0
To ja dzisiaj wyruszam na laki za moje osiedle :) i zbieram w piXdziet tego :)
Mysle ze moze zamiast spalic(bo kodeina wtedy ginie) to zrobic jakis wywar :) Polna Makiwara %-D
ChÓj!
  • 369 / 12 / 0
Jak wiecie lepiej od całego świata. :-)
  • 867 / 12 / 0
Moze i jestem przecpany %-D , ale nierozumiem o hOOja Ci chodzi ziaaaam :) wytlumacz....
ChÓj!
  • 223 / 5 / 0
zrobilem kiedys opim z tego czerwonego i nie działao wogole.
ale jak komus sie uda cos z tego wykrzesać to niech opisze dokładnie ile jak i czy warto.
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 486 / / 0
Przepraszam za offtop, ale mam pytanie.
Koło mojego domu kiedyś były działki i ludzie sadzili mak, prawdopodobnie dla ozdoby.
Jest on z 4 razy większy(ma do 1m(!)) od maku polnego.
Mleczka jest tam bardzo dużo. Opłaca się je suszyć i palić(jeżeli tak, to jak?)
Czy lepiej palić makówki, tak jak napisał ktoś wcześniej.
Koło mnie rośnie też tyle maków, że spokojnie mógł bym zebrać teraz z 500 makówek, ale nie wiem czy w ogóle się opłaca. Przepraszam, jeżeli moja wypowiedź jest "inna" ale to dopiero mój 1 post.
Moje doświadczenie z opiatami jest małe (2 razy płukanka, 3 razy kodeina i raz herbatka).
Uwaga! Użytkownik CannaBeat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.