Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 811 / 5 / 6
Zależy od tolerancji. Najlepiej zaczynać od najmniejszych dawek i stopniowo zwiększać.
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 359 / 10 / 0
Jak się ma porównanie mocy do butyr-fenta?
Istota rzeczy polega na tym, że ludzie mówią, iż to przyjaciele nie pozwalają ci przestać, ale ty przestaniesz, kiedy nadejdzie właściwy czas. Jeśli będziesz upierać się w złym czasie, jedynie się umęczysz i będzie jeszcze gorzej.
Melvin Burgess
  • 498 / 26 / 0
no ludzie piszcie opinie ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=qwAT2Lyhzro Albert Kraner - We live in the Underground
  • 20 / 1 / 0
Nikt nie pisze, bo wszyscy umarli %-D

Dawka dla człowieka bez tolerki to jakieś 10±5 mg.

Mi osobiście podszedł bardziej niż (4F)BF, ale opinie na zagranicznych forach są raczej odwrotne.
Może jestem jakiś zepsuty, ale jedyne co BF mi dawał to senność nie do opanowania, problemy z koordynacją i rzyganie, bez opioidowego ciepła, a przy AF wyraźnie czuję body high.

Dostałem tego 150mg w postaci białego, puszystego, błyszczącego proszku.
Z 50mg zrobiłem r-r 10mg/ml w glikolu propylenowym (rozpuszcza się lepiej i szybciej niż BF), celem zażycia go z efajka. Stężenie okazało się być zdecydowanie zbyt "bezpieczne" %-D Mimo, że mam moda mechanicznego z szaloną grzałką i mogę tym urządzeniem zwapować mililitr liquidu w 4-5 buchach, efekty były na granicy placebo.
W zasadzie nawet nie sprawdziłem temperatury wrzenia glikolu i AF, po prostu chciałem zrobić eksperyment - nie udało się ;-)

Pozostałe 100mg waporyzowałem w postaci czystego proszku, no i okazało się że jest git :-D Zadowalającą dawką dla mnie, człowieka z minimalną tolerancją na opio, okazało się być ~15mg.
Działa krótko, wyraźne efekty utrzymywały się przez jakieś 30 minut, a później nastąpiło coś w stylu afterglow trwającego przez może godzinę, chociaż zgodnie z tym co piszą na bluelight AF powinien działać dłużej.

Opioidy zawsze jakoś dziwnie na mnie działały, więc weźcie na to poprawkę.
  • 82 / 6 / 0
Ja przyjąłem około 10mg Acetyl fentanylu donosowo, po 10 minutach zacząłem mieć poważne problemy z koordynacja ruchów, zrobiłem się też bardzo senny, wręcz walczyłem z zamykającymi się powiekami ale wszystko to było przyjemne, tylko narobiłem sobie małego przypału bo zaraz po wciągnięciu wybrałem się do sklepu w którym to właśnie rozpoczęły się wszystkie efekty. Moja tolerka to tak, 300 mg kodeiny robi mnie średnio ale przyjemnie, ButyrF palone około 2mg robi mnie również średnio ale przyjemnie :) A częstość badania przeze mnie opio to nie częściej niż 5 razy w ciągu miesiąca.
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2015 przez godrik84, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 109 / 3 / 0
Jadł to ktoś lub wciągał? Która droga podania będzie lepsza? Jak z dawką w stosunku do wapowania? Rozumiem, że przy acetyl-fentanylu też trzeba mieć receptory wyrobione? Wystarczą do tego jakieś minimalne dawki typu 2mg? Jak przy sniffie i oralu reaguje układ pokarmowy na analogi fentanylu? Czytam wątki o fentanylu i jego analogach, i wszyscy walą iv lub palą...
  • 811 / 5 / 6
Jedzenie ani sniff nie mają sensu w tym przypadku. Najlepiej właśnie IV, które jest w sumie bardzo niebezpieczne dla niedoświadczonych(jak i czasami doświadczonych) użytkowników tej grupy substancji. Palenie jest ok - wchodzi w miarę spokojnie, ale jak dla mnie pozostawia ogromne niedosyty, co powoduje ciągi.

Polecałbym zrobienie liquidu tak jak kolega wyżej pisał, bądź palenie z folii/żarówki. Zaczynać od powiedzmy 2mg i zwiększać stopniowo celem uzyskania satysfakcjonującego stanu.

Jak pisałem na 1 stronie:
- 2,5mg freebase odpowiada 125ug fentanylu IV oraz 10mg morfiny IV(w przybliżeniu)
- posiada 1/20 mocy fentanylu

Ciekawostką jest, że wg. zagranicznych forów B-F posiada 1/30 mocy fentanylu, więc wychodziłoby na to że a-f jest bardziej aktywny. Tymczasem po badaniu na szczurach laboratoryjnych stwierdzam, że B-F podany IV jak i palony jest dużo bardziej euforyczny od a-f. Natomiast sam a-f nie jest zły - całkiem przyjemna sedacja ale niestety spora chęć na dorzutki :-) Przyjemna substancja, idealna aby położyć się do łóżka i słuchać muzyki.

Pozdrawiam.

PS. Jak każdy opioid wymaga wyrobienia receptorów, ale skoro się interesujesz analogiem fentanylu, zakładam że receptory masz wyrobione.
PS2. Z liquidami tak szczerze nie ma co się pierdolić, lepiej zrobić większe stężenie i brać małe buchy niż potem palić pół buteleczki 10ml liquidu aby co kolwiek poczuć.
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 209 / 11 / 0
Mam nadzieję że jeszcze w tym tygodniu stestuję.
Najbardziej niepokoi mnie to dawkowanie. Tzn. jeśli żeby cokolwiek poczuć musiałam zjeść 8 paczek thiocodinu to tego czegoś powinnam zjeść 80 mg? Piszę zjeść bo na inne formy zażycia to jakoś jeszcze psychicznie gotowa nie jestem. Wiem, nieefektywne, ale jakoś tak mam dość silne opory psychiczne przed innymi sposobami.
No ale chyba zacznę na pierwszy raz od dawek które teoretycznie powinny być dla mnie niedziałające i po trochu podorzucam...
Po jakim czasie przy tej drodze podania powinnam czuć że działa?
I jeszcze jedno - jak długo działa przyjęte doustnie? Przywykłam że thiocodin zjadany w całości działa (przynajmniej przeciwskrętowo) kilkanaście godzin. W przypadku a-f pewnie będzie krócej. Dużo krócej?
Zadanie: Alicja leciała do wonderlandu tunelem o średnicy 5m przez 12 minut a Dorotka pofrunęła do OZ z prędkością 300m/s. Pytanie: która miała lepszą fazę? W zasadniu nie uwzględniamy wilka, który coś czerwonego w lesie wpierniczył i padł.
  • 498 / 26 / 0
czyli z tego co piszecie 100mg czystego to 1-2dni zabawy? przy wapo / i.v
to drogo wychodzi
https://www.youtube.com/watch?v=qwAT2Lyhzro Albert Kraner - We live in the Underground
  • 1680 / 266 / 0
Tego się nie je ani nie wciąga... Zalecam waporyzację.
szpak123 pisze:
Ciekawostką jest, że wg. zagranicznych forów b-f posiada 1/30 mocy fentanylu, więc wychodziłoby na to że a-f jest bardziej aktywny. Tymczasem po badaniu na szczurach laboratoryjnych stwierdzam, że b-f podany IV jak i palony jest dużo bardziej euforyczny od a-f.
Nie da się tego określić jednoznacznie. Różne źródła różnie mówią, od 1/7 mocy do 1/20. Ty jeszcze piszesz o 1/30.
Zresztą, moc mocą, trzeba skupić sie na bezpiecznym dawkowaniu a nie na mocy działania.
Największy przegryw na forum
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.