Pochodne 2,5-dimetoksyfenyloetyloaminy.
Więcej informacji: 2C-x w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 314 / 4 / 0
2C-x są akurat stosunkowo "bezpieczne" w porównaniu do innych fenetylamin, warto wziąć na to poprawkę.
  • 105 / 8 / 15
NBOME, NBF,DOx są bardziej niebezpieczne niż 2C-x. Nie oznacza to, że wszystkie tryptaminy są bezpieczniejsze. Generalnie tryptaminy bezpieczniejsze od fenek ale to nie reguła. W ostateczności większość klasycznych psychodelików jest mało toksyczna, z porównaniem do innych (np. Dysocjanty), czy innych narkotyków (Stimy, depresanty itd.). Choć jeżeli chodzi o RC to trzeba zawsze uważać. W chemii nie zawsze podobieństwo strukturalne, czy należenie do tej samej rodziny/grupy substancji musi iść w parze z małą szkodliwością.
  • 314 / 4 / 0
Jasne, zmierzam tylko do tego, że jesteśmy w temacie o 2C-P i wciągnięcie go nosem w dawce zalecanej oralnie nie jest niebezpieczne dla organizmu bardziej niż samo podanie oralne (poza wypalaniem śluzówki, ale to też nie jest zbyt groźne, o ile nie robisz tego zbyt często), nie przedawkujesz w ten sposób 2C-P (i w sumie ogólnie 2C-x, minus toksyczne siekiery pokroju 2C-T-7), natomiast możesz wylecieć za wysoko ze względu na to, co napisałem wcześniej.

I tak, niedokładnie odmierzonym i/lub wciągniętym nosem nbomem czy inną bromoważką możesz trafić na OIOM albo prosto na tamten świat, ale kwestia była konkretna (10 mg 2C-P donosowo), więc takie generalizowanie w tym przypadku wydaje mi się zbędne.

A mi z kolei chodziło o to, że trzeba być przygotowanym na to, że przyjmując 2C-x donosowo trip będzie o wiele intensywniejszy, bo taki jest urok 2C-x, w przeciwieństwie do podania donosowego tryptamin, gdzie w części przypadków może być nawet słabiej w porównaniu do jedzenia ze względu na rozmieszczenie receptorów.
  • 109 / 3 / 0
Mam pytanie, planuję trip na 4 ho mecie i 2 cp, w następnym tyg. mam zamiar wziąć hometa, a tydzień później 2cp. Dobra jest taka kolejność? Zakładam, że 2cp lepiej przez tolerkę się przebije niż gdybym tryptaminę tydzień po jadł?
  • 4894 / 853 / 0
Dobra kolejnosc. homet nie wyrabia duzej tolerki, 2C-P powinno zadzialac prawidlowo, moze troszeczke slabiej niz bez tej tolerki.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / 1 / 2
Pytanie. Czy można bezpiecznie przerwać tripa przez zażycie jakiegoś benzo (mam na myśli flubromazolam) oczywiście w rozsądnej ilości. Bo tak czytam że trip może trwać 20 h a mnie już 5 h po 25I-NBOMe zmęczyło :P
czy to ważne?[ :retarded:
  • 105 / 8 / 15
Benzo zawsze uspokaja, na badtrip dobre, zazwyczaj oslabia ale nie wylacza tripa.
  • 4894 / 853 / 0
magicznydysocjant pisze:
Pytanie. Czy można bezpiecznie przerwać tripa przez zażycie jakiegoś benzo (mam na myśli flubromazolam) oczywiście w rozsądnej ilości. Bo tak czytam że trip może trwać 20 h a mnie już 5 h po 25i-NBOMe zmęczyło :P
Na przerwanie tripa najlepsze sa neuroleptyki ( haloperidol , olanzapina ) :-)
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 420 / 43 / 0
Nie wiem jakie teraz sorty chodzą, ale mi zawsze trip na 2cp się w 10 godzinach zamykał i zasypiałem (bo chciałem) i bez benzo czy wielkiej ilości alko. Nawet powyżej 20mg oralnie.
Uwaga! Użytkownik vlkodlak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / 8 / 0
Zapijanie psychodelików srogimi ilościami etanolu to generalnie niezbyt dobry pomysł IMO.
Najłatwiej to ratować się benzo, bynajmniej moim współpodróżnikom zawsze pomagały.
Zwłaszcza że do neuroleptyków dostęp cięższy, bo benzo występują w formie RC i sa powszechnie dostepne :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.