Pochodne 2,5-dimetoksyfenyloetyloaminy.
Więcej informacji: 2C-x w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 314 / 4 / 0
2C-x są akurat stosunkowo "bezpieczne" w porównaniu do innych fenetylamin, warto wziąć na to poprawkę.
  • 106 / 9 / 15
NBOME, NBF,DOx są bardziej niebezpieczne niż 2C-x. Nie oznacza to, że wszystkie tryptaminy są bezpieczniejsze. Generalnie tryptaminy bezpieczniejsze od fenek ale to nie reguła. W ostateczności większość klasycznych psychodelików jest mało toksyczna, z porównaniem do innych (np. Dysocjanty), czy innych narkotyków (Stimy, depresanty itd.). Choć jeżeli chodzi o RC to trzeba zawsze uważać. W chemii nie zawsze podobieństwo strukturalne, czy należenie do tej samej rodziny/grupy substancji musi iść w parze z małą szkodliwością.
  • 314 / 4 / 0
Jasne, zmierzam tylko do tego, że jesteśmy w temacie o 2C-P i wciągnięcie go nosem w dawce zalecanej oralnie nie jest niebezpieczne dla organizmu bardziej niż samo podanie oralne (poza wypalaniem śluzówki, ale to też nie jest zbyt groźne, o ile nie robisz tego zbyt często), nie przedawkujesz w ten sposób 2C-P (i w sumie ogólnie 2C-x, minus toksyczne siekiery pokroju 2C-T-7), natomiast możesz wylecieć za wysoko ze względu na to, co napisałem wcześniej.

I tak, niedokładnie odmierzonym i/lub wciągniętym nosem nbomem czy inną bromoważką możesz trafić na OIOM albo prosto na tamten świat, ale kwestia była konkretna (10 mg 2C-P donosowo), więc takie generalizowanie w tym przypadku wydaje mi się zbędne.

A mi z kolei chodziło o to, że trzeba być przygotowanym na to, że przyjmując 2C-x donosowo trip będzie o wiele intensywniejszy, bo taki jest urok 2C-x, w przeciwieństwie do podania donosowego tryptamin, gdzie w części przypadków może być nawet słabiej w porównaniu do jedzenia ze względu na rozmieszczenie receptorów.
  • 109 / 3 / 0
Mam pytanie, planuję trip na 4 ho mecie i 2 cp, w następnym tyg. mam zamiar wziąć hometa, a tydzień później 2cp. Dobra jest taka kolejność? Zakładam, że 2cp lepiej przez tolerkę się przebije niż gdybym tryptaminę tydzień po jadł?
  • 4899 / 854 / 0
Dobra kolejnosc. homet nie wyrabia duzej tolerki, 2C-P powinno zadzialac prawidlowo, moze troszeczke slabiej niz bez tej tolerki.
  • 21 / 1 / 2
Pytanie. Czy można bezpiecznie przerwać tripa przez zażycie jakiegoś benzo (mam na myśli flubromazolam) oczywiście w rozsądnej ilości. Bo tak czytam że trip może trwać 20 h a mnie już 5 h po 25I-NBOMe zmęczyło :P
czy to ważne?[ :retarded:
  • 106 / 9 / 15
Benzo zawsze uspokaja, na badtrip dobre, zazwyczaj oslabia ale nie wylacza tripa.
  • 4899 / 854 / 0
magicznydysocjant pisze:
Pytanie. Czy można bezpiecznie przerwać tripa przez zażycie jakiegoś benzo (mam na myśli flubromazolam) oczywiście w rozsądnej ilości. Bo tak czytam że trip może trwać 20 h a mnie już 5 h po 25i-NBOMe zmęczyło :P
Na przerwanie tripa najlepsze sa neuroleptyki ( haloperidol , olanzapina ) :-)
  • 420 / 43 / 0
Nie wiem jakie teraz sorty chodzą, ale mi zawsze trip na 2cp się w 10 godzinach zamykał i zasypiałem (bo chciałem) i bez benzo czy wielkiej ilości alko. Nawet powyżej 20mg oralnie.
Uwaga! Użytkownik vlkodlak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / 8 / 0
Zapijanie psychodelików srogimi ilościami etanolu to generalnie niezbyt dobry pomysł IMO.
Najłatwiej to ratować się benzo, bynajmniej moim współpodróżnikom zawsze pomagały.
Zwłaszcza że do neuroleptyków dostęp cięższy, bo benzo występują w formie RC i sa powszechnie dostepne :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.