Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 164 / 20 / 0
podbijam pytanie o informacje. pozdrowienia dla baronow.
Stay beautiful księżniczko!
dbamy o zęby!
makijaż na kaca/zjazd!
  • 5 / / 0
Witajcie.
No to się zaczęło.
Przesłuchania klientów w toku. Każdy kto tam zamawiał powinien się liczyć z wezwaniem w charakterze świadka i wątpliwą przyjemnością wizyty na komisariacie.
Ja już jestem po. Oczywiście czeka na nas szereg ciekawych pytań związanych z naszymi zakupami. Radzę przygotować się na dość szczegółowe (ale jednak standardowe) pytania.
Pierwsze i podstawowe to czy kupowałeś tak zwane dopalacze, a potem z górki:
Czy zamawiałeś ze sklepów (i tu chyba wymienione wszystkie) ?
Jak zamawiałeś (mail, telefon, sklep internetowy) ?
Jak płaciłeś (pytają o tytuły przelewów itp.) ?
Czy mówią ci coś te nazwiska (i tu można usłyszeć kilka) ?
Jak pakowane były przesyłki ?
Czym wysyłane ?
Jak opisane w sklepie ?
Jak zapakowane dostarczone produkty ?
Ile razy zamawiałeś ?
Kto je dostarczył ?
Ile zamówień było ?
Czy wiedziałeś, że są to dopalacze ?
Czy je udostępniałeś ?
Do czego służyły ?
Czy nie zaszkodziły ?
Jak wyglądały te produkty (susz, proszek, pigółka) ? itd.

Pytania niby proste, ale musicie wiedzieć, że mają wszystko:
wykaz zamówień (kiedy, co i ile),
spis dostarczonych przesyłek (nadawca, odbiorca, kto podpisał odbiór, czym wysłane, kiedy, waga),
wykaz przelewów (z jakiego konta, na jakie, daty, czy zwykły przelew, czy bluecash) itd.

Każdy z was wie co i ile zamawiał, więc radzę podać im przynajmniej przybliżone wartości (np.: jak zamawiałeś z 30 razy to nie kłam, że może złożyłeś ze 2, 3 zamówienia bo na pewno pokażą ten wykaz i wyjdzie, że ściemniasz).
Warto pamiętać, że kilka lat temu wszystko to było legalnie sprzedawane i wtedy można było się zapoznać co jest czym i jak działa, bo pytanie skąd wiedziałeś, że to tak działa na pewno padnie, a odpowiedź, że szukałeś substytutu MJ nie jest najlepsza ;)

Cóż życzę powodzenia
Pozdrawiam
  • 1987 / 108 / 0
Ale dlaczego pytają o różne sklepy skoro sprawa dotyczy jednego?
Druga sprawa - w razie czego - czy mógłby ktoś napisać co należy mówić, a czego absolutnie nie mówić? Tak żeby nie narobić sobie kłopotów, ale też nie zaszkodzić vendorom - zwłaszcza tym działającym.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 811 / 5 / 6
Czy zamawiałeś ze sklepów (i tu chyba wymienione wszystkie) ?
Czym wysyłane ?
Jak opisane w sklepie ?
Ile razy zamawiałeś ?
Kto je dostarczył ?
Ile zamówień było ?
Czy je udostępniałeś ?
Do czego służyły ?
Czy nie zaszkodziły ?
Parę przesłuchań dot. narkotyków już mam za sobą, więc wiem jak to się odbywa i co mówić. Mianowicie skoro mają wykazy i wszelakiej maści informacje, najlepiej odpowiadać grzecznie i zgodnie z prawdą. Nie kozaczyć i przemyśleć wszystko 2 razy zanim coś powiesz. Żadnych nazwisk nie znam, nie pamiętam jak były pakowane przesyłki, nikomu nic nie udostępniałem, nikt o tym nie wiedział, miałem wszystko na własny użytek, ponieważ byłem uzależniony od substancji odurzających i zamawiałem takie specyfiki, ponieważ nie chciałem mieć konfliktu z prawem. Nie posiadam już kontaktu z takim półświatkiem, było to głupie z mojej strony. Po spisaniu zeznań warto wszystko dokładnie przeczytać, podpisujemy papierek i idziemy do domu z problemem z głowy. Ważne, by nie dać sobie nic wmówić i nie ulec manipulacji :)

PS. Jakby pytali skąd znalazłeś kontakt do takiego sprzedawcy, mówisz że wpisałeś w duckduckgo i Ci wyskoczyło :)
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1874 / 96 / 127
zy zamawiałeś ze sklepów (i tu chyba wymienione wszystkie) ?
przelewem
nie
nie pamietam nie zwracalem uwagi.
Czym wysyłane ?
Jak opisane w sklepie ?
odczynniki do badan
nie pamietam nie zwracalem uwagi.
Ile razy zamawiałeś ?\
mow prawde
Kto je dostarczył ?
mow prawde
Ile zamówień było ?
mow prawde
tak
Czy je udostępniałeś ?
nie
Do czego służyły ?
cpalem to bo lubie legalny haj
Czy nie zaszkodziły ?
nie
mow prawde
wolna molekula
#mops
  • 5 / / 0
Pytają o kilka sklepów bo ten vendor ich kilka miał
  • 4807 / 267 / 0
Do czego służyły ?
cpalem to bo lubie legalny haj
Może nie tak bezpośrednio i bez wskazania że ciągle się odurzasz.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1874 / 96 / 127
to zamien na "bralem te substancje poniewaz bylem kiedys uzalezniony a nie chcialem wchodzic w konflikt z prawem wiec zaopatrywalem sie w legalne substancje ale teraz patrzac przez pryzmat czasu stwierdzam, ze to bylo glupie i wiecej czynów podobnych nie popelniłem" pasi?
wolna molekula
#mops
  • 4807 / 267 / 0
myślę że lepiej, nie wypada na przesłuchaniu mówić "panie, ja lubię dragi"
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 811 / 5 / 6
No nie wypada. Grzecznie i kulturalnie. Jak będą widzieli, żeś ogarnięty to nie będą robić problemów. Gdyby spytali czemu to brałeś zawsze można się bronić, że miałeś gorsze chwile, uciekałeś w używki bo nie radziłeś sobie ze sobą, itd. Teraz oczywiście z tym nie mam nic wspólnego.
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2015 przez szpak123, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.