ODPOWIEDZ
  • 50 / / 0
Czy żarówki energooszczędne mają w tym przypadku sens?
Respect
  • 107 / 1 / 0
pyziulkaaa pisze:
Czy żarówki energooszczędne mają w tym przypadku sens?
Przy tak małym boxie jak najbardziej.
  • 1107 / 51 / 0
L - faza 1
N - przewód neutralny
N - przewód neutralny
Uziemienie - do gnzizkda
Uziemienie - do obudowy lampy
LL i LH do lampy
Chuj na kaczych łapach
  • 447 / 50 / 0
Mam dostep do ogromnej gamy lamp, czy lampy led sie nadaja wogole do growboxow? Chodzi mi tez szczerze o zuzycie pradu. Mam tez dosteo do lamp halogoenowych od 100 do 600 watt, na zarowkch zazwyczaj pisze metal halide lamp.
  • 4 / / 0
Lampy metal Halide - MH się nadają ale zalecane są do fazy wzrostu rośliny nie do kwitnienia - na kwitnienie HPS

inne barwy światła - pod HPS na fazie wzrostu się bardziej wyciągają ale ogólnie można i całość jechać na tych i na tych - ale lepiej całość na HPS niż na MH

Ledy się nadają ale tam ważna jest jakość ledów - no i raczej chodzi o panele a nie wiem czy nie mówisz o zwykłych żarówkach led

Przy małych boxach świetlówki CFL jak najbardziej albo na kiełkowanie, klony, sadzonki - zalety niska temperatura i bliskość żarówki od maleństw
  • 1 / / 0
Tak, myślę, że te będą najlepsze. Zapytaj o dostępność w Hurtownia elektryczna
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.