LWPMJ pisze: Nie radze chodzic w samarkach wypelnionych majerankiem. Wiem cos o tym bo palilem z kumplem ok. 5 metrow od komendy majeranek w lufce a ponadto mielismy po 5 takich workow przy sobie po ok. pol godziny mega syf :D
dlaczego ? i za co ? i czy moga mnie wziac na 48 h bo mam Mars'a, a psiarz mysli ze jest w nim nielegalny narkotyk ? i czy za kazdym razem kiedy mam przy sobie jakas substancje moga mnie wziac na 48 ? po negatywnym tescie tych substancji i przetrzymaniu mnie na komendzie moge wytoczyc im jakis proces ?
czyli jak mam przy sobie majeranek / bazylie / zmielony pieprzy czy cos to moga miec wiac na 48 h ?
dlaczego ? i za co ? i czy moga mnie wziac na 48 h bo mam Mars'a, a psiarz mysli ze jest w nim nielegalny narkotyk ? i czy za kazdym razem kiedy mam przy sobie jakas substancje moga mnie wziac na 48 ? po negatywnym tescie tych substancji i przetrzymaniu mnie na komendzie moge wytoczyc im jakis proces ?
- A ty co tam palisz?
- Tytoń.
- Tytoń, a zielony jest, pokaz nam ta lufke?
Ale sie pajace ździwili
- Widział pan kiedys zielony tyton, bo ja nie
- Z kogo durnia robisz?
Po chwili
- Ty Marek patrz rzeczywiscie tyton pali.
Skonczyło sie na kontroli osobistej w której znaleziono przy mnie tyton w worku foliowym ;]
Innym razem dawno temu jarałem przez opalone szkło szluge, jak podjechali to polozylem na chodnik i wkomponowalem w nie szkło i udawałem że w ogole ich nie widze ;]
Trzeba psom na nosach grac!
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.