LWPMJ pisze: Nie radze chodzic w samarkach wypelnionych majerankiem. Wiem cos o tym bo palilem z kumplem ok. 5 metrow od komendy majeranek w lufce a ponadto mielismy po 5 takich workow przy sobie po ok. pol godziny mega syf :D
dlaczego ? i za co ? i czy moga mnie wziac na 48 h bo mam Mars'a, a psiarz mysli ze jest w nim nielegalny narkotyk ? i czy za kazdym razem kiedy mam przy sobie jakas substancje moga mnie wziac na 48 ? po negatywnym tescie tych substancji i przetrzymaniu mnie na komendzie moge wytoczyc im jakis proces ?
czyli jak mam przy sobie majeranek / bazylie / zmielony pieprzy czy cos to moga miec wiac na 48 h ?
dlaczego ? i za co ? i czy moga mnie wziac na 48 h bo mam Mars'a, a psiarz mysli ze jest w nim nielegalny narkotyk ? i czy za kazdym razem kiedy mam przy sobie jakas substancje moga mnie wziac na 48 ? po negatywnym tescie tych substancji i przetrzymaniu mnie na komendzie moge wytoczyc im jakis proces ?
- A ty co tam palisz?
- Tytoń.
- Tytoń, a zielony jest, pokaz nam ta lufke?
Ale sie pajace ździwili
- Widział pan kiedys zielony tyton, bo ja nie
- Z kogo durnia robisz?
Po chwili
- Ty Marek patrz rzeczywiscie tyton pali.
Skonczyło sie na kontroli osobistej w której znaleziono przy mnie tyton w worku foliowym ;]
Innym razem dawno temu jarałem przez opalone szkło szluge, jak podjechali to polozylem na chodnik i wkomponowalem w nie szkło i udawałem że w ogole ich nie widze ;]
Trzeba psom na nosach grac!
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.