Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Jak oceniasz swoją częstotliwość ćpania?
Nie pamiętam, kiedy ostatnio byłem trzeźwy, człowiek-faza.
72
8%
Ćpam często, prawie codzień.
168
19%
3, 4 dni w tygodniu jestem ujebany.
171
20%
Zdarza mi się coś zarzucić w weekend, lub raz w tygodniu.
263
30%
Jak raz na miesiąc coś zarzuce, to jest dobrze.
82
9%
Moje ćpanie można policzyć na palcach jednej ręki.
32
4%
Nie ćpam.
26
3%
Sprawdzam wyniki.
58
7%

Liczba głosów: 872

ODPOWIEDZ
  • 1329 / 60 / 0
Codziennie, nieraz sobie robię dzień przerwy. Ale, że moje dzienne ćpienie ogranicza się do mj i ewentualnie piwa, to się nie czuję do końca sćpuniony. Psychodeliki i inne smakołyki wrzucam z przerwami, raz na dwa-trzy tygodnie. Czasem częściej, czasem rzadziej.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 214 / 5 / 0
Ja mając przy sobie dragi zamieniam się w zwierzę. Non-stop byłbym wtedy na bombie, taki swoisty amok. Jak mi się skończy to pierwsze dni jest wkurwienie straszne, ale wiem że znowu pojechałem po bandzie i muszę zrobić jakąś krótką przerwę, żeby się nie zaćpać całkowicie
  • 38 / / 0
Jak raz w miesiącu wypalę 1g zielonego to już dla mnie dużo, czasem nawet co dwa, trzy miesiące. Po prostu nie mam większej potrzeby zażywania innej ilości. Tak tylko okazjonalnie z dziewczyną. I tak już od około 6 lat :)
W tym roku pierwszy raz zarzuciłem lkę i postanowiłem, że będę tylko dwa razy na rok w wakacje odlatywał w psychodelę.
  • 36 / 1 / 0
zawszeponadcialem pisze:
Kanna all day all night
That's right :D
  • 619 / 45 / 0
kobra1253 pisze:
Jak raz w miesiącu wypalę 1g zielonego to już dla mnie dużo, czasem nawet co dwa, trzy miesiące. Po prostu nie mam większej potrzeby zażywania innej ilości. Tak tylko okazjonalnie z dziewczyną. I tak już od około 6 lat :)
W tym roku pierwszy raz zarzuciłem lkę i postanowiłem, że będę tylko dwa razy na rok w wakacje odlatywał w psychodelę.
Czyli jednak są tutaj jacyś ogarnięci ludzie, którzy potrafią "ćpać z rozwagą" :yay:
  • 37 / 1 / 0
Zależy jak podchodzić do słabych RC zwiększającym efektywność naszej pracy. Zaliczając je do ćpania to musiałbym zaznaczyć prawie codziennie. Licząc tylko mocniejsze zabawy to weekend lub raz w tygodniu.
  • 64 / 4 / 0
Moje życie to jedna wielka sinusoida, upaść wstać upaść wstać i tak w kółko. Są momenty, gdy ogólnie tracę kontakt z rzeczywistością i są momenty gdy rzeczywistość to jedyne co postrzegam. Zależy to wszystko od momentu mojego życia, pozycji gwiazd i mojego samopoczucia.

Na dzień dzisiejszy staram się zachowywać jakieś proporcje pomiędzy trzeźwy, a pod wpływem. Nie zawsze mi to wychodzi, często latam ze skrajności w skrajność, ale to i tak jest dużo lepsze niż bierna obserwacja życia, która miała u mnie miejsce niegdyś.
  • 525 / 55 / 0
Ja nigdy nie zaliczyłem ciągu na niczym (jeżeli nałogowe palenie się do ego nie zalicza) z czego jestem dumny.
  • 134 / 2 / 0
Zioło;różnie czasami gram>miesiąc nie jarania>miesiąc jarania dzien w dzien>3 miesiace nie jarania> tydzien jarania>1 tydzien.Zależy od czasu,kasy i stuffu
LSD ;2-3 razy na rok
DMT'to samo co wyzej
MDMA;Czasami na imprezie ale to rzadko bo ogólnie nie chce przedabrzać
Ćpaniem tego nie nazywam ani za jednego sie nie uważam ;c Ogólnie uważam że wszystkie drugi są ok ale trzeba mieć rozsądek.
Wielki off-top;Uważam że cała ta wojna z narkotykami to takiie dziecinne błędne koło które sie nigdy nie skonczy.No po prostu pojebani są i tyle
  • 17 / / 0
Nigdy nie byłem wjebany ,potrafię na luzie kilka miesięcy nic nie brać aktualnie sprawa wygląda tak ,ze zarzucam co tydzień gdyż zaciekawiły mnie psychodeliki rc ,które mam zamiar w większości z nich przetestować więc tylko czekam aż trochę tolerancja spada i odpowiedni moment to zarzucam :-D
Aktualnie szykuje sobie na następny raz na testy 25I-NBOMe ,tylko niech tolerancja spadnie po poprzedniej przygodzie z C :-p
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.