Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Jak oceniasz swoją częstotliwość ćpania?
Nie pamiętam, kiedy ostatnio byłem trzeźwy, człowiek-faza.
72
8%
Ćpam często, prawie codzień.
168
19%
3, 4 dni w tygodniu jestem ujebany.
171
20%
Zdarza mi się coś zarzucić w weekend, lub raz w tygodniu.
263
30%
Jak raz na miesiąc coś zarzuce, to jest dobrze.
82
9%
Moje ćpanie można policzyć na palcach jednej ręki.
32
4%
Nie ćpam.
26
3%
Sprawdzam wyniki.
58
7%

Liczba głosów: 872

ODPOWIEDZ
  • 1329 / 59 / 0
Codziennie, nieraz sobie robię dzień przerwy. Ale, że moje dzienne ćpienie ogranicza się do mj i ewentualnie piwa, to się nie czuję do końca sćpuniony. Psychodeliki i inne smakołyki wrzucam z przerwami, raz na dwa-trzy tygodnie. Czasem częściej, czasem rzadziej.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 214 / 5 / 0
Ja mając przy sobie dragi zamieniam się w zwierzę. Non-stop byłbym wtedy na bombie, taki swoisty amok. Jak mi się skończy to pierwsze dni jest wkurwienie straszne, ale wiem że znowu pojechałem po bandzie i muszę zrobić jakąś krótką przerwę, żeby się nie zaćpać całkowicie
  • 38 / / 0
Jak raz w miesiącu wypalę 1g zielonego to już dla mnie dużo, czasem nawet co dwa, trzy miesiące. Po prostu nie mam większej potrzeby zażywania innej ilości. Tak tylko okazjonalnie z dziewczyną. I tak już od około 6 lat :)
W tym roku pierwszy raz zarzuciłem lkę i postanowiłem, że będę tylko dwa razy na rok w wakacje odlatywał w psychodelę.
  • 36 / 1 / 0
zawszeponadcialem pisze:
Kanna all day all night
That's right :D
  • 619 / 45 / 0
kobra1253 pisze:
Jak raz w miesiącu wypalę 1g zielonego to już dla mnie dużo, czasem nawet co dwa, trzy miesiące. Po prostu nie mam większej potrzeby zażywania innej ilości. Tak tylko okazjonalnie z dziewczyną. I tak już od około 6 lat :)
W tym roku pierwszy raz zarzuciłem lkę i postanowiłem, że będę tylko dwa razy na rok w wakacje odlatywał w psychodelę.
Czyli jednak są tutaj jacyś ogarnięci ludzie, którzy potrafią "ćpać z rozwagą" :yay:
  • 37 / 1 / 0
Zależy jak podchodzić do słabych RC zwiększającym efektywność naszej pracy. Zaliczając je do ćpania to musiałbym zaznaczyć prawie codziennie. Licząc tylko mocniejsze zabawy to weekend lub raz w tygodniu.
  • 64 / 4 / 0
Moje życie to jedna wielka sinusoida, upaść wstać upaść wstać i tak w kółko. Są momenty, gdy ogólnie tracę kontakt z rzeczywistością i są momenty gdy rzeczywistość to jedyne co postrzegam. Zależy to wszystko od momentu mojego życia, pozycji gwiazd i mojego samopoczucia.

Na dzień dzisiejszy staram się zachowywać jakieś proporcje pomiędzy trzeźwy, a pod wpływem. Nie zawsze mi to wychodzi, często latam ze skrajności w skrajność, ale to i tak jest dużo lepsze niż bierna obserwacja życia, która miała u mnie miejsce niegdyś.
  • 525 / 55 / 0
Ja nigdy nie zaliczyłem ciągu na niczym (jeżeli nałogowe palenie się do ego nie zalicza) z czego jestem dumny.
  • 134 / 2 / 0
Zioło;różnie czasami gram>miesiąc nie jarania>miesiąc jarania dzien w dzien>3 miesiace nie jarania> tydzien jarania>1 tydzien.Zależy od czasu,kasy i stuffu
LSD ;2-3 razy na rok
DMT'to samo co wyzej
MDMA;Czasami na imprezie ale to rzadko bo ogólnie nie chce przedabrzać
Ćpaniem tego nie nazywam ani za jednego sie nie uważam ;c Ogólnie uważam że wszystkie drugi są ok ale trzeba mieć rozsądek.
Wielki off-top;Uważam że cała ta wojna z narkotykami to takiie dziecinne błędne koło które sie nigdy nie skonczy.No po prostu pojebani są i tyle
  • 17 / / 0
Nigdy nie byłem wjebany ,potrafię na luzie kilka miesięcy nic nie brać aktualnie sprawa wygląda tak ,ze zarzucam co tydzień gdyż zaciekawiły mnie psychodeliki rc ,które mam zamiar w większości z nich przetestować więc tylko czekam aż trochę tolerancja spada i odpowiedni moment to zarzucam :-D
Aktualnie szykuje sobie na następny raz na testy 25I-NBOMe ,tylko niech tolerancja spadnie po poprzedniej przygodzie z C :-p
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.