Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 9 / 2 / 0
koks, chociaż bardzo bym chciała, ale wiem, że wto popłynęłabym baaardzo szybko.
heroina po kablach- nigdy, nigdy, nigdy.
Dopalacze do jarania- nigdy nie próbowałam (dumna) i nie chcę.
Żadne dopały typu fresh funky- złe przeżycia.
i WROTA PIEKIEŁ- nigdy, nigdy.
  • 1957 / 230 / 0
nikotyny dożylnie, ani rc typu "chujwieco" jak np. cząstka boga, chujnia, władziu, gumijagody i wszielkie inne gimbo trutki.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1322 / 18 / 0
Papierosów. Nigdy nie paliłem i nie zamierzam.
Jego przyjaciel miał ksywe "Diabeł".
  • 3854 / 313 / 0
Mefedrą.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 49 / / 0
beta-ketonowe stymulanty, amfetamina, metamfetamina, koks, Dimar
bromo ważka
opiaty (no chyba, że dostałbym kiedyś w szpitalu morfinę przeciwbólowo)
delirianty
syntetyczne kanna (mj, też niespecjalnie mi się chce, ale myślę, że kiedyś jeszcze się spotkamy)
  • 5 / 1 / 0
Syntetyczne kanna, meta.
  • 38 / 3 / 0
heoroina, maczanki dopalaczy
  • 32 / / 0
Ogólnie wszystko co może zniszczyć człowieka w krótki okres czasu typu heroina czy inna kokaina, no i oczywiście ograniczyć do minimum albo nawet całkowicie omijać palenie czegokolwiek, nie chce na starość mieć rozwalone płuca
  • 29 / / 0
bieluń zdecydowanie odpada i ogólnie alkaloidy tropanowe
  • 5 / / 0
kiedyś mówiłem, że DXM'u nie zarzucę %-D cóż, później zarzekałem się, że nigdy nie posypię, to w końcu ice zapaliłem, mówłiem, że DXM to jedyne opio z całej rodzinki które mi się podoba, poza tym koda kilka razy, bez rewelacji, nagle na moim biurku rozlał się tramal w kroplach, na chwilę obecną nie zarzucę ze względu na miejsce zamieszkania- "POLSKA" - koksu i molly, MDMA nie wrzucę na pewno w postaci pixów, nie słyszałem o niczym godnym uwagi w okolicy, jakaś bieda, czekam aż wpadnie mi bursztynek w łapki :3 Jedyne czego na chwilę obecną jestem pewny- nie nacisnę tłoka, za chuj nie podchodzi mi ten sposób przyjmowania, nie próbowałem, nie ma żadnej substancji podawanej iv która mnie interesuje, sama heroina jak dla mnie jest gówno warta, nie na mój gust, metaamfetamina, cóż, w tym przypadku również mnie nie zachęca wariant walenia po kablach. Na koniec oczywista oczywistość(jak dla mnie) "ogólnodostępne inhlanty" nie mówię o lekach wziewnych, butapren? kojarzę z dzieciństwa widok śmiecia dopijającego piwa ze śmietnika na alejce parku miejskiego, po czym delikwent zaczał walić wziewać klej z siatki schowanej w rękawie puchowej kurtki (+20*C a artysta pomykał w puchowej kurtce XD), po kilku zaciągnięciach zwymiotował do owego worka, przy okazji zarzygał pół wcześniej wspomnianej kurtałki po czym ratując worek wrócił do wziewania istnej ambrozji- wymiocin z butaprenem, ahhh ten widok XD D D btw. miałem okazję zapalić hasz w podstawówce, ku mojemu zdziwieniu, po kilku latach od osoby z którą miałem wtedy okazję dowiedziałem się, że był to naprawdę dobry hasz :D później nie miałem kontaktu z używkami, fajki od gimnazjum jak na gimnazjalistę przystało i się zaczęło xd pierwsze kilka lat trawka, dexy kilka razy, a dzisiaj piszę to ze świadomością ile sobie obiecywałem itd. po prawie 10 latach tripowania czuję się z tym dobrze, cóż nie było mi dane urodzić się w dobrze sytuowanej rodzinie, być wychowywanym przez dwójkę kochających, wykształconych rodziców... czyżby? to własnie przez te warunki poznałem te nałogi
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.