Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Mikołaj Jaska
a czy mozna powiedziec, ze kompot był kiedys trendy? tak w latach 90, ale ja nie opierałabym się na słowie przeżytek... chociaż żadko dziś sie spotyka kompociarzy siedzacych na garach tak samo zanikaja bajzle, które niegdyś można było spotkac w wiekszych miastach. brow żyje swoim zyciem, jest łatwiejszy w dostępie, a tak jak produkcja polskiego odpału to około 6 godzn roboty a i musisz miec kationit i bezet i tak to z moejego punktu wyglada.
Sam produkowałem, kurwa, może nie cały czas, ale ze dwa lata by były... Ciężka i przypałowa zabawa, o materiał nie w sezonie trudniej niż o browna, którego załatwiasz z dowozem do mieszkania. Więc to już raczej zanika. Oczywiście tak długo jak będzie dostępna wiedza, proces nie zniknie zupełnie, ale moim zdaniem (i patrząc na przekrój ćpunów w ośrodkach) sprawa jest już raczej marginalna.
Mianowicie mam hel w postaci chlorowodorku (jasna gruda, PODOBNIEŻ >60% ma). Ponieważ się nie kłuję i nie zamierzam, moje pytanie brzmi - jak najlepiej to podawać ze względu na tę postać.
Z tego co zasłyszałem jestem w dobrej sytuacji, bo nie muszę tego zakwaszać. Słyszałem też, że ludzie chwalą sobie robić z tego krople do nosa. A więc co? Po prostu mam dodać wody i rozmieszać? Podgrzewanie tego nie spowoduje rozpadu związku?
Jaka jest różnica w biodostępności per rectum vs sniff? I jak długo to się ładuje przy takich ROA?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.