Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
Blazen pisze:Zostaje w głowie na pewno, na życie ale czy da się przemóc czy to już gwóźdź do truny?
Dopamina uwalnia sie w mózgu, gdy czegoś pragniemy, wyznaczamy sobie jakiś cel i do niego dążymy, rozwijamy zainteresowania etc.
Opioidy (w mózgu peptydy) uwalniają sie podczas relaksu, gdy osiągniemy już cel i możemy odpocząć. Szczęście to bez zewnętrznego podania opioidów z tego co pamiętam może trwać do 3 dni. Później naturalny zapas sie wyczerpuje.
To powyżej w Charakterach kiedyś wyczytałem.
Niebezpieczeństwo uzależnienia więc polega na tym że jedynym dążeniem stanie sie załatwienie towaru, lekarstwem i profilaktyką więc na uzależnienie jest rozwój zainteresowań, oczywiście jakaś tam niezależność finansowa, cele, ciekawość świata itd. Opio to tylko jeden z przykładów uzależnień, uzależnić sie można od wszystkiego, a zawsze najgorsze jest, gdy coś jest dla nas jedynym źródłem przyjemności, wtedy gdy tego zabraknie łatwo możemy sie posypać...
Tyle w kwestii psychologii.
Bf'a łatwo też przedawkować.
Aczkolwiek cieszy mnie swiadomosc, ze jest cos takiego pod reka, tak na wszelki wypadek jak zycie przycisnie do muru, to nakupie tego w chuj i bede Wasza pierwsza ofiara b-fa :-(
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.