Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
Blazen pisze:Zostaje w głowie na pewno, na życie ale czy da się przemóc czy to już gwóźdź do truny?
Dopamina uwalnia sie w mózgu, gdy czegoś pragniemy, wyznaczamy sobie jakiś cel i do niego dążymy, rozwijamy zainteresowania etc.
Opioidy (w mózgu peptydy) uwalniają sie podczas relaksu, gdy osiągniemy już cel i możemy odpocząć. Szczęście to bez zewnętrznego podania opioidów z tego co pamiętam może trwać do 3 dni. Później naturalny zapas sie wyczerpuje.
To powyżej w Charakterach kiedyś wyczytałem.
Niebezpieczeństwo uzależnienia więc polega na tym że jedynym dążeniem stanie sie załatwienie towaru, lekarstwem i profilaktyką więc na uzależnienie jest rozwój zainteresowań, oczywiście jakaś tam niezależność finansowa, cele, ciekawość świata itd. Opio to tylko jeden z przykładów uzależnień, uzależnić sie można od wszystkiego, a zawsze najgorsze jest, gdy coś jest dla nas jedynym źródłem przyjemności, wtedy gdy tego zabraknie łatwo możemy sie posypać...
Tyle w kwestii psychologii.
Bf'a łatwo też przedawkować.
Aczkolwiek cieszy mnie swiadomosc, ze jest cos takiego pod reka, tak na wszelki wypadek jak zycie przycisnie do muru, to nakupie tego w chuj i bede Wasza pierwsza ofiara b-fa :-(
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.