Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Azuzu Pazuzu pisze: bardziej taki fioletowo-brunatny te zamkniecia od góry głowki,
Takie?
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Skucha. Papaver orientale. Są piękne i idealne do celów ozdobnych (tylko)!
ale jak chcesz to wrzuć fotkę.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
Powiem, tak z jednej strony się zawiodłem, bo na jednej encyklopedii ktoś zrobił mi psikusa i tak jak 3 lata temu, było dokładnie opisane co to, tak teraz na tym miejscu jest coś innego (widoczne w lewym górnym rogu) pewnie wydawnictwo PWN musiało się pomylić przy druku i źle nazwać obrazek. Szkoda, bo w tym rozdziale było mnóstwo stron do czytania w innych latach. Poszukałem w innych książkach i powiem tak, że różnie to wyglądało, zrobiłem tylko fotki bo czasu nie miałem na xero a kolejka studentów masa, bo magistry piszą ;-), ale sporo tego było. Na niektórych stronach całkiem dobrze sobie radziły, na innych były na różnych etapach, np. małe, inne średnie ale z ogromną ilością sałatowych liści. Myślę, że za +-3 tygodnie sprawdzę, bo mają coś nowego sprowadzić z jakiegoś innego wydawnictwa, bo album się skończył, a czekam aż się otworzy nowy rozdział.
Było tego sporo, jednak że leniwy w chuj o tej porze jestem, to tylko raptem 4 foty z 20 wrzuciłem do jakiegoś szatańskiego programu graficznego i wygenerował mi coś takiego.
Co mogę powiedzieć, z jednej strony czas spędzony w bibliotece był bardzo miły z drugiej jednak nie byłem zbytnio zadowolony, bo to jakieś z PRL czasy, czy coś.
Ten tylko na dole, mówił do mnie- Pocałuj mnie, pocałuj mnie w moje usta a otworzę się dla ciebie, tylko dla ciebie!
Inna samotniczka była dość wysoka i też niczego sobie, ta po prawej ^_^
Już bardziej pierdolić jak potłuczony nie mogę (wybaczcie), upały się zbliżają a przydałby się deszcz w tym momencie, bo klima się popsuła w bibliotece i moim zdaniem za gorąco tam było a za mało wilgoci.
Przegląd Naukowy, Szkice etnobotaniczne. Wydawnictwo Naukowe.
Chuj nieważne. Pozdro
Czy sianie maku w obecnej chwili ma sens? Czy wyrośnie coś do jesieni?
Takie coś upolowałem :
http://allegro.pl/mak-lekarski-mega-duz ... 98701.html
Akurat leciał jakiś program przyrodniczy, to tylko cyknąłem foty z telewizora. Najlepiej że kiedy tak skakałem po kanałach, to w miejscu w którym bym się nie spodziewał pojawił się jeden samotnik:D a reszta jeszcze w fazie haka (nr 2)
Samotniczka poprzednia nie przetrwała wichury i leżała martwa. Szkoda, bo pięknie wyglądała w tym atlasie, jak w bibliotece oglądałem.
Z telewizora, nr 1
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?