Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 137 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Filippo »
Chuj, ze dluzej, jak nie masz wejscia, jak walisz nie w kanal. A wejscie to najpiekniejsza rzecz we wszystkich opiatach i spidach :)
krumwa kisikisi. pcyk pcyk. mami
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
zielona pisze:
To oznacza, że działanie narkotyczne przy podskórnym też się dłużej utrzymuje?
To chyba logiczne, trwa dłużej ale słabiej. Bo ten "bombel" zanim się wchłonie to minie troche czasu.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
Filippo pisze:
Chuj, ze dluzej, jak nie masz wejscia, jak walisz nie w kanal. A wejscie to najpiekniejsza rzecz we wszystkich opiatach i spidach
przecież dlateg je sobie wstrzykujemy żeby mieć kopa! ja osobiście wolę trochę krócej ale z dużym kopem...pozatym podskórnir to chyba siniec wychodzzi póxnie i nie ma tego co najlepsze wejścia morfina ma dobre ,lepsze niż poltram za to lepsze ma heroina i odpał dużo lepsze...odpał dużo bardziej wallnięcię w łeb ciary itd. brown fajnie siada euforia jak jest dobry.
  • 677 / 13 / 0
Co zrobić /dorzucić, aby obudzić ciało po morfinie? Ja ledwo trzymam otwarte powieki, im wyższa dawka tym ten efekt uboczny się zwiększa. W tej chwili jestem po 4 ampułkach 20mg/ml. Pomijajjąc resztę, czuję się jakbym nie spała z dwie doby.
Kawa, musująca tabletka typu activ oczywiście nic nie dają.
  • 354 / 4 / 0
nic nie dorzucaj, zjedź z tego od jutra na Tramalu(ale nie dużych dawkach) i jak chcesz ćpać bierz siuwax, fetę(ale nie jak bierzesz morfę), podobno jest mega wejście
PS. A jak walnęłaś za dużo to tylko narkan! Daj znać czy wszystko okej i odpuść sobie te opiaty bo jak studiujesz, nie masz hajsu, a masz predyspozycje do tego , to wpadniesz w kompot, na street...
Ostatnio zmieniony 13 maja 2007 przez MadRider, łącznie zmieniany 5 razy.
Uwaga! Użytkownik MadRider jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 71 / 2 / 0
zielona pisze:
Co zrobić /dorzucić, aby obudzić ciało po morfinie? Ja ledwo trzymam otwarte powieki, im wyższa dawka tym ten efekt uboczny się zwiększa. W tej chwili jestem po 4 ampułkach 20mg/ml. Pomijajjąc resztę, czuję się jakbym nie spała z dwie doby.
Kawa, musująca tabletka typu activ oczywiście nic nie dają.
Ja zawsze do strału dodawałem minimum setkę prochu. Mowa oczywiście o H, ale w tym przypadku powinno być podobnie.
Uwaga! Użytkownik arkashka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
zawsze mnie zastanawia kiedy zdawało by się inteligentni ludzie robią pewne rzeczy absolutnie bez refleksyjnie - przykład zielonej jest tutaj "podręcznikowy". wiadomo jak jest, wiadomo jak będzie - powolny zjazd w dół, a jednak zabawa trwa dalej...
  • 677 / 13 / 0
@ arkashka - niieee dosypywanie fety nie jest rozwiązaniem dla mnie.

Hehe tak się cieszyłam z tych ampułek, że wreszcie je mam a tu taka niespodziewana reakcja. Dziś po podaniu 80mg morfiny dożylnie (tym razem podane w ciągu jednej godziny) po prostu zwaliło mnie z nóg. Oczy same mi się zamykały, jeszcze nigdy nie czułam się tak zaćpana opiatem, albo może inaczej - WRESZCIE czułam sie zaćpana opiatem, bo tak naprawdę wszystkie te niższe szczebelki depresantów to tylko takie półśrodki. Morfina - to dopiero brzmi dumnie. Tylko co z tego że poszły 4 ampułki, skoro czułam się tak senna że przespałam cały morfinowy szczyt.

Gigantyczny minus podania dożylnego - czas trwania jak z bicza trzasnął...

I jeszcze pytanie do użytkowników. Po morfinie (zresztą z tramem było podobnie, ale nie aż tak) mam problemy z widzeniem. Obraz potrafi się dwoić i jest nieostry. Typowe?

edit: ...tak sobie pomyślałam, że połknięcie benzo na pewno nie pomogło w utrzymaniu otwartych powiek.
  • 71 / 2 / 0
zielona pisze:
@ arkashka - niieee dosypywanie fety nie jest rozwiązaniem dla mnie.

edit: ...tak sobie pomyślałam, że połknięcie benzo na pewno nie pomogło w utrzymaniu otwartych powiek.
Jak uważasz, nic innego równie skutecznego nie znam, a za to współgra to pięknie, tzn. brak jest negatywnych skutków przyjmowania białego. Nie namawiam, sama wiesz co jest dobre dla Ciebie.

Prochy rzeczywiście nie pomagają...
Uwaga! Użytkownik arkashka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 570 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: mac »
wejscie jest ok, ale bez rewelacji. "kop" o wiele mniejszy niz przy amfetaminie, preferowalem 3-4(po 20 w szkle) IV+ podskórnie co jakas godzine 1 AMP.
dzialanie? szczerze to sie zawiodlem, wole 2-3g. T. iv. po M. czulem sie jak po kodzie, widok z zewnatrz: wszystko ok, źrenice jak szpilki, maksymalne uspokojenie, nie przysypialem jak po trampkach, nie czulem maksymalnej sedacji(cokolwiek to znaczy), maksymalnego wyjebania na wszystko.
ponadto nie ciagnie mnie ani troche do M. Jak dla mnie to nic w porownaniu z T.+benzodiazepiny.

raz mialem kopa mocnego, myslalem ze mi pikawa wyskoczy jak opaska mi sie nie poluzowala i na raz bum bum wszystko jak krew w piach. walilem pieta po podlodze(siedzialem), bylem pobudzony maksymalnie, myslalem ze mi serce wyskoczy. Jedno co mi sie podobalo przy M. to że była czysciutka bo ze szkla, nie ma mowy o siniakach, jakis stanach zapalnych jak nie trafisz no i w mik, mig-mig!, stajesz sie kodeinowym jankiem.

ja po prostu wole śmierdziec, pocic sie, bełkotać, wywracacbialkami, bluźnić, chudnać, spacerowac, robic cokolwiek w trampkach na żużlowej posadce niz na jamajce. porownanie M. z T.(dawki powyzej 2g. IV+ benzo) to jak porownanie rolek z rolkami zapitymi alko. jak strzał w morde, jak picie wina z musztardówy i onanistyczny stosunek do gaju rozkoszy.

kupa jak dla mnie
talk.macreal.info
Rozmowy acreal
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.