Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
canonkod pisze:Z czystej ciekawości spytam...
Jak się ma Bupra do metaodnu? Niczego z tych rzeczy nie próbowałem, ale w razie substytucji kiedyś.. Ciekawi mnie po prostu, do którego momentu 'wjebania" opiatowca bierze się buprę jako subst a od któego metadon? Czy może jakoś inaczej trzeba by to porównać?
Na 99.9% jest to napisane, ale jak już piszę posta...
Ile czasu może trwać subst buprą + jak to jest z dostępem w Polsce? Czy prywatny lekarz może bez problemu coś takiego załatwić?
pozdro
tylko powiedz programisto,
czy na twej liście kontaktów
jest choć jeden co na czysto
zszedł z metadonowego traktu? :-p . tak to kiedyś ujęłam, na podstawie rozmów z moimi znajomymi- programistami mietkowymi , a z bupry znam 7 osob, które wyszły większych problemów, pod kontrolą lekarza biorąc rok, dwa.
obejrzyj sobie "metadonię" na youtubie czy tam gdzieś, i zobaczysz, po ile lat ludzie biorą metadon.
w Krakowie na Rydygiera jest bupra. ale suboxon /z naloksonem/, w Warszawie na Dzielnej chyba też był (nie mieszkam pare miechow w stolicy tyle ile nie biore hery ^^ wiec nie pamietam)...słyszałam też o Lublinie ale to inf nie potwierdzone. Za 5 lat będą wszędzie.
Ja jestem na programie buprenorfinowym ambulatoryjnym :-D jak to mój doktorek mówi wiec dostawać się nie musisz na program wystarczy być heroinistą, powiedziałam mu tylko to i dostałam recepty na benzo i bunondol, na program łatwo się dostać jak się leczysz u takiego psychiatry jak ja wypisuje zaświadczenie, że "w razie braku leków bede miała objawy odstawienne zagrażające memu życiu" no i musi przepisać nawet rodzinny wiec mogę tych buniaczków mieć i 50 paczek, a na program od kopa wezmą jeśli masz doświadczenia z metadonem, hera, 2 detoksy (ludzie podrabiają wypisy z detoksu, żeby się dostać na program) i takie zaświadczenie - ja przynajmniej mogę się dostać ale nie chce być uwiązana testowana na benzo. A 8 dych to nie majątek na miesiąc.
Mi lekarz przepisuje mi po 8 op bunondolu 0,4 na miesiąc czyli 80zł wiec nie pieniądze a leczenie super mam wypisane 8 tabletek na dzień ale sobie zeszłam wiec nie zużywam - pewnie to sprzedam. Ponieważ w ciągu paru dni zeszłam z buprenorfiny i myslalam ze jestem szcześliwa, bo skret słabszy niż po helenie dziś nie wytrzymałam bólow miesni i cholernego pocenia braku snu itp wypiłam 5ke metadonu. A buniaczki sprzedałam więc nie miałam się czym ratować Nie czuje się wyśmienicie ale znośnie, nie miałam żadnych wspomagaczy oprócz dormicum które jeśli daje się dożylnie 2 lata nie pomoże łykane, a klonów boje się tykać jak już jestem uzależniona od midazolamu.
Przechodził ktoś skreta po buprze? Ile to trwa? Biorę pięć miesięcy. Jakbym miała glupi mydocalm, ketonal, lorafen coś na tachykardie i ciśnienie to bym dała rade... eeeeeeeeeeeeh :wall:
nie chciałam rozstania przez miłość do ciebie
odkryłam druga twarz ma na imie śmierć
duszy ci nie oddam, w narkomańskim niebie
by kometh
And life ain't worth a dime
Get a girl with far away eyes
Wypełniacze to:
- Laktoza jednowodna
- Mannitol
- Skrobia kukurydziana
- Powidon K 30
- Kwas cytrynowy bezwodny
- Sodu cytrynian
- Magnezu stearynian
- Potasu acesulfam
- Naturalny aromat cytrynowy i limonowy
ponololo pisze:próbował ktoś ładować Suboxon i.v. ? w ogóle rozpuszcza się to to w wodzie ? ma ktoś jakieś z tym doświadczenie ? bo już mam dosyć trzymania pod językiem tych tabletek przez pół dnia :scared:
już lepiej skrusz wal to sniffem, chyba że pomyliłeś suboxone z bunondolem..
Chcę się odzwyczaić od niej psychicznie... Żeby ugasić ciśnienie i nie myśleć codziennie z rana o niej... I zredukować koszty, jeśli się to opłaci.
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.