Stymulanty, w strukturze których występuje trzeciorzędowy atom azotu (w pierścieniu pirolidynowym).
Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 188 / 1 / 1
Nie ma takiego rc'ka, który stricte unieszkodliwia alkohol. Po substancji działającej mocno stymulująco możesz poczuć się trzeźwiejszy i najprawdopodobniej taka również znajdowała się w składzie tego o czym wspominasz. Tutaj też nie ma reguły, że nie poczujesz działania, które będzie w jakimś stopniu euforyzujące. Spróbuj może pentedronu, bufedronu czy którejś alfy właśnie. Generalnie, to łatwo znaleźć takie substancje, ponieważ w wątkach które ich dotyczą często ktoś narzeka na "pustą, fizyczną stymulację" ;).
“Laziness grows on people; it begins in cobwebs and ends in iron chains”
  • 402 / 3 / 0
alpha-PHP

CAS: N/A
IUPAC: 1-phenyl-2-(pyrrolidin-1-yl)hexan-1-one
Other names: α-Pyrrolidinohexanophenone; α-PHP;
Formula: C16H23NO
Mol. mass: 281.85 g/mol

ktos cos wie?

szkoda ze MB oszalal, bo pewnie by nas oswiecil :-(
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2013 przez wiewi2, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 402 / 3 / 0
4F-PVP(FPVP)
Formal Name:1-(4-fluorophenyl)-2-(pyrrolidin-1-yl)pentan-1-one
Molecular Formula:C15H20FNO
Appearance: white crystalline powder
4F-PVP is believed to act similarly to the designer drug α-PVP, which acts as a norepinephrine-dopamine reuptake inhibitor (NDRI), although no substantial research on this compound has been conducted.
Please review the H1 NMR analysis report below:
4f-pvp
[ external image ]
[ external image ]
  • 2 / / 0
Witam, chciałbym tu dowiedzieć się z jaką substancją miałem do czynienia. Podobno było to alfa-PVP ale dostałem to od znajomego i po przeczytaniu wpisów na forum nie jestem tego pewien. To co dostałem to pudrowaty proszek koloru kremowego, a po bliższym przyjrzeniu się w torebce na górze zmienia kolor na biały. W piątek wieczorem nadarzyła się okazja do spróbowania. Po powąchaniu wyczuwalny bardzo lekki zapach jakby grzybów(?), smak bardzo gorzki. Posypałem około 80-100mg (tak się wysypało, chciałem trochę mniej ;-) ). Efekt był prawie natychmiastowy, serce zaczęło walić jak szalone. Po 10 minutach zmierzyłem ciśnienie, 121/175 i 101 pulsu, trochę mnie przytykało w płucach (płytki oddech) ale nie było to jakoś uciążliwe. Gdy minęło jakieś 20 minut, serce uspokoiło się na tyle żebym o nim zapomniał, zresztą zalany byłem innymi bardzo przyjemnymi efektami. W skrócie można określić to jako euforia, czyli ogólnie wyśmienite samopoczucie, miłość do wszystkich, wszystko było przyjemne (siedzenie, stanie, rozmowa...), ciężko było ustać w miejscu, nie dało się mnie przegadać, szczękościsk, wystrzelone źrenice, mimo ogólnego podniecenia i lekkiej ochoty na sex nie było szans na erekcję :-p , . Zachciało mi się tańczyć, nie miałem nic innego także muzykę puściłem z telefonu. Na szczęście koleżanka zgodziła się tańczyć ze mną co też było bardzo przyjemne. Trochę plątały się nogi, było to nienaturalne ale nie jakoś szczególnie bardzo, wypiłem w międzyczasie 4 piwa bo bardzo suszyło. Zaciekawiło mnie że nie chciało się palić papierosów, paliłem oczywiście ale nie miałem potrzeby zapalenia. Po 6 godzinach czyli około 1-2 w nocy musiałem położyć się spać. Oczywiście nie udało mi się zasnąć (gonitwa myśli i serca skutecznie to uniemożliwiały), dopiero nad ranem coś tam niby przysypiałem, złapał mnie też wyjątkowo bolesny skurcz w łydce. Rano ledwo udało mi się zjeść kanapkę, czułem się okropnie do późnego popołudnia, po 14 trochę się polepszyło jak zjadłem normalnie obiad. Około 22 z kumplem wciągnęliśmy po 40-50mg, ponownie natychmiastowy efekt jednak już bez nieprzyjemnych efektów z sercem i oddechem, znowu gadatliwość, nogi chodzą na siedząco... itd. . Tym razem po 6 godzinach, 5-6 piwach i kilku kieliszkach dobrego bimberku, poszedłem spać z pozytywnym efektem, choć sen trwał max 5 godzin i się obudziłem. Kolega za to nie spał, ale nie czuł się tak okropnie jak ja dzień wcześniej i ja z resztą też.
To tyle co teraz pamiętam. Mam nadzieję że ktoś rozszyfruje tą substancję.
Jeśli pisze w złym temacie to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego.
pzdr
  • 1095 / 34 / 0
a-pvp sto procent.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 82 / / 0
http://talk.hyperreal.info/post1412792.html#p1412792 prosze o szybko odpowiedz bo panika nadchodzi :)
Uwaga! Użytkownik Astro_ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / / 0
Proszę o jakieś info na temat aPVT . Próbował już ktoś tego wgl ? na erowidzie co nieco ale nie za duzo jest o tym . Nie chce być polskim pionierem
Środek przeznaczony do badań chemicznych, nie do spożycia przez ludzi.
  • 174 / / 0
jak wypadaja nowe alfy pv4/8/pvt z dawkowaniem moca na tle starej dobrej pvp ?
  • 262 / 1 / 0
A orientuje sie ktos jak i kiedy doszło do wysentytezowania MDPV i dlaczego zadna nastepna alfa nie dorównywala w zadnym stopniu tej substancji. Przypadek ze MDPV jako pierwsze z rodziny bylo najlepsze czy moze budowa czasteczki jest najbardziej optymalna?
Uwaga! Użytkownik 9nexus6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1628 / 196 / 0
diazepam w dupsko na toksykologii. %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.