Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 34 / / 0
Re: Melisa
Nieprzeczytany post autor: zuper »
polecacie taką zwykłą z torebek za 2 zł, czy z jakiegoś sklepu zielarskiego, jest w ogóle różnica?
  • 11 / / 0
Dorzucam melisę do słabego tytoniu, i takiego skręta palę przed snem - pomaga na problemy z zaśnięciem.
  • 35 / / 0
zuper pisze:
polecacie taką zwykłą z torebek za 2 zł, czy z jakiegoś sklepu zielarskiego, jest w ogóle różnica?
Zwykła z torebek tylko probowalem i dziala na sen czy uspokojenie doskonale, z tym, że trzeba robic z 2 albo 3 torebek:)
You are what you think you are;)
  • 35 / / 0
zwykła z torebek to jakość ma bardzo słabą
  • 1392 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: dsn »
Nie zgodzę się - nie zawsze. Bodajże z Herbapolu w woreczkach jest mocna. Znaczy ja z woreczków wysypuję i taką zalewam, raz ją kupiłem bo miałem na studiach do zielarskiego daleko.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 129 / / 0
na mnie melisa działa tylko w tabsach, zarzucam "dobry sen"
  • 279 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: mtx »
Ja polecam palić. Na mnie najlepiej działa palona. Bardziej zauważalnie jak pita nawet w dzbankowych, hurtowych ilościach.
  • 4 / / 0
Wypiłam wczoraj 2x3 torebki, wieczorem 5 melatoniny i 1500 GABA i nawet przyjemnie się zasypiało pomimo ostrego stresu.
Uwaga! Użytkownik matimal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 101 / / 0
Meliske pijam bo lubię jej smak z miodem daje rade lepiej niż herbata ale żeby działała jakoś spektakularnie to raczej nie. Zaparzam zwykle 2xtorebke 2g w kubku i relaks może minimalny bardziej wkręcony niż spowodowany działaniem melisy ale przed snem pije . Zauważyłem kiedyś działanie na kacu nie miałem wody pod ręką ale stał dzbanek melisy wypiłem na raz i podziałało skutki alkoholowego zła złagodzone delikatnie
And I really don't care who dislikes me or why
The people that dislikes me have nothing to lose
Say whatever you want motherfucker
Just say my name
Thats all I need, because you know what?
I ain't going nowhere until I've done it all
  • 1392 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: dsn »
Na kaca faktycznie jest dobra, potwierdzam. Zwłaszcza na dolegliwości układu trawiennego, polecam.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.