Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 2 / / 0
Witam :)

Tak czytam to wasze forum od 9 wieczór (1 raz benzo {chujowo, słabomnajpierw 3 sz potem jeszce dwie ),i postanowiłem napisać.
Mieszkam w mazowieckim, i kilka temu mój znajomek , gadał że w moim mieście na polach( 50 m od ulicy i zabudowań)
zawsze było ich dużo, i kopiasto.

Ciekawy jestem, i tak dzisiaj idę z psem na te pola, to z lekka łypne oko na te małe urwisy (jeszcze nie próbowałem)
Uwaga! Użytkownik Pierun_Siarczysty nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 104 / / 0
weźcie chociaż jakieś zdjęcia wstawcie, bo nie wierze.. w lubuskim tak sucho popadało teraz dwa dni, ale ogólnie jest tak sucho że nie warto nawet jechać :)
Rok temu o tej porze już miałem 2-3 dobre tripy za sobą, w tym roku byłem niecałe 2 tygodnie temu zobaczyć jak wygląda polanka, czy nie zaorana itp., i znalazłem jednego... Trochę rosy na trawie ale ziemia mocno sucha. Okolice Zamościa na lubelszczyźnie.
  • 422 / 3 / 0
W drodze na miejscówkę, chasając przez las nazbierałem nieco podgrzybków czego efektem było nieosiągniięcie celu. Nie ma złego co by do definicji dobrego nie pasowało toteż zyskałem na to nieoczekiwanego bucha i syty sosik na obiad. A jutro w zamian nie odmówię se błogosławieństwa i choćby w zębach dostarcze Wam zdjęć pierwszych tegorocznych łysic, bo to magia nie mykologia.

---edit---

Jednak ku mojej nieopisanej radośsci odkrułem że pierwszym bym nie był więc i bez targania w zębach się obejdzie.
Ostatnio zmieniony 01 września 2013 przez zWidzian, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik zWidzian nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 203 / 6 / 0
Gdyby ktoś był zorientowany w temacie wielkopolskich łysych łąk, pilnie proszę o kontakt ;-) Szczególnie, gdy już się ładnie ostrzygą na chłopców narodowców.
  • 61 / 1 / 0
beskid żywiecki już może powoli zbierać się na łowy. Dzisiaj po godzinie szukania wpadło 40 szt.
  • 37 / / 0
@hidro
Mozesz podac mniej wiecej jakie rejony Beskidu?
  • 1392 / 10 / 0
"Beskid Żywiecki" to już dość dokładne określenie. Na tyle wąski region, że jeśli są w jednym miejscu, to z pewnością są i w pozostałych. Szukaj.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 126 / 2 / 0
Orientuje się ktoś może czy w Szczawnicy można coś nazbierać ?
  • 61 / 1 / 0
@up dokładnie. Tylko zaznaczę, że na "moim placu" w miejsach wykoszonych (trawa 5-10cm) gdzie w tamtym roku w październiku były ogromne skupiska łysiczek na ten moment praktycznie ich niema, ale za to w "bujniejszej" trawie - kępkach trafiają się dość często. Nie wiem czy to reguła, ale uznałem, że warto poinformować :)
Zablokowany
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.