najbardziej ją lubię za krótkie, intensywne działanie i to, że się nie narzuca człowiekowi. Zapalę i mam wrażeń na kilka miesięcy. Potem, nawet jak chciałbym znowu zapalić, to coś mi mówi "nie". Dopiero po jakimś czasie przychodzi mi do głowy coś w stylu "Za cztery tygodnie, tego i tego dnia, zapalę" - i wiem, że tego własnie dnia będę miał kolejną cudowną jazde.
Jakbym zapalił innego dnia to by nic z tego nie wyszło ciekawego, wiem to. Tak samo jeśli dzien póxniej.
A, kofeina tez jest fajna :-D
Salvia divinorum.
najbardziej ją lubię za krótkie, intensywne działanie i to, że się nie narzuca człowiekowi. Zapalę i mam wrażeń na kilka miesięcy. Potem, nawet jak chciałbym znowu zapalić, to coś mi mówi "nie". Dopiero po jakimś czasie przychodzi mi do głowy coś w stylu "Za cztery tygodnie, tego i tego dnia, zapalę" - i wiem, że tego własnie dnia będę miał kolejną cudowną jazde.
Jakbym zapalił innego dnia to by nic z tego nie wyszło ciekawego, wiem to. Tak samo jeśli dzien póxniej.
A, kofeina tez jest fajna :-D
ps. jeszcze nie probowalem kwasa wiec mysle ze mogą mi sie odmienic upodobania ;-P
MJ- nie dziwię się, że niektórzy piszą, że zamula i wogule, bo czasem tak jest. Ale to zależy w dużej mierze od materiału, ilości i towarzystwa z jakim jaramy. A największy wpływ ma to, co sobie wkręcimy.
grzybki- jak dla mnie stan idealny. Pełnia szczęścia, ekstaza. Mógłbym w nim być cały czas, jednak pewnie byłbym żulem, bo w tym stanie wali mnie cały materialny świat... Idealne raz na jakiś czas:)
Teraz chcę spróbować jeszcze Szałwii, myślę, że top lista się powiększy:D
THC :)
Grzybki ;* - w tym roku 1 raz jadlem..
Pani Salvia :)
Sadze, że jakbym spróbowała LSD to by mi się spodobało.
A jutro albo pojutrze przyjdzie do mnie pocztą szałwia no i wtedy się przekonam czy wpisuje ją na liste:D
A i klony też są fajne
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.