4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 283 / 2 / 0
Jona metoda lepsza.
  • 1199 / 8 / 0
Apselan nada sie na zrobienie kota ?
  • 1521 / 73 / 0
tak
tekst powyżej =/= prawda
  • 1450 / 19 / 0
Para,

pisałeś swego czasu, że najpierw powinno się wymieszać 450mg KMnO4 z 3ml 10% kwasu octowego- zostawić to w temperaturze pokojowej na jakiś czas. Potem schłodzić w/w roztwór i roztwór p-efki i normalnie działać. Czemu ma to służyć? Lepsza wydajność? Napisałeś, że zamiast kwasu octowego lepiej dać siarkowy- mam elektrolit. Ile ml na pakę Acatar-u?
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 3898 / 239 / 13
Mam wrażenie, że kompletnie nie znasz podstaw chemii - spróbuj trochę ją zrozumieć bo to pytanie jest ekstremalnie podstawowe, zwłaszcza jak na kogoś, kto chce takie reakcje robić...

No ale już mówię: KMnO4 + kwas octowy/siarkowy ma obniżyć stopień utlenienia manganu, ponieważ sam KMnO4 jest zbyt silnym utleniaczem w tej reakcji. Powstaje MnO2, który dalej jest naszym utleniaczem, i octan/siarczan potasu, który jest śmieciem do niczego nie potrzebnym.

KMnO4 wziął się stąd w tym przepisie, że jest dostępny w aptece w małych ilościach, bo przecież ćpun nie ma 20pln, żeby zamówić ze sklepu z odczynnikami MnO2, który w zasadzie powinien go bardziej zainteresować.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 6172 / 434 / 12
@Parathormon: Burzysz podwaliny działu Metkatynon, ale brzmi to sensownie. De facto jednak ilość manganu się nie zmienia, a potas działa na naszą korzyść... :rolleyes:

Być może warto zadać inne pytanie - czy na Allegro można dostać inne silne oksydanty?
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 3898 / 239 / 13
Ale nie wiem po co ci silne oksydanty... właśnie potrzeba słabszych oksydantów jak MnO2 lub dichromian sodu.

A jeśli tak z ciekawości pytasz to można kupić jeszcze najsilniejszy utleniacz: H2O2
  • 1450 / 19 / 0
To ja to wiem, że Mn 7+ zostajnie zredukowany o Mn 4+. Tylko sam pisałeś, że MnO2 jest nierozpuszczalny w wodzie i żeby wszystko było ok trzeba mieszaninę efki i MnO2 poddać procesowi mieszania. Tak to utleniacz odpanie na dół i chuj.

• 1450 / 19 / 0
Parathormon pisze:
A jeśli tak z ciekawości pytasz to można kupić jeszcze najsilniejszy utleniacz: H2O2
Myślę, że K2FeO4 też da radę. Ciekawy jestem czy wydajność przekoroczyła by chociaż 5%. Ponoć jest tak silny, że rzadko jest stosowany jako utleniacz.

• 3898 / 239 / 13
Wydajność czego? To są za mocne utleniacze - one są tak przejebane, że utlenią efkę do benzaldehydu i koniec pieśni. Właśnie cała ekwilibrystyka w tym, żeby dobrać taki "smooth oxidizer", żeby wyszedł niezwykle delikatny metkat :D.
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2013 przez Parathormon, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.