4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 283 / 2 / 0
Jona metoda lepsza.
  • 1199 / 8 / 0
Apselan nada sie na zrobienie kota ?
  • 1521 / 73 / 0
tak
tekst powyżej =/= prawda
  • 1450 / 19 / 0
Para,

pisałeś swego czasu, że najpierw powinno się wymieszać 450mg KMnO4 z 3ml 10% kwasu octowego- zostawić to w temperaturze pokojowej na jakiś czas. Potem schłodzić w/w roztwór i roztwór p-efki i normalnie działać. Czemu ma to służyć? Lepsza wydajność? Napisałeś, że zamiast kwasu octowego lepiej dać siarkowy- mam elektrolit. Ile ml na pakę Acatar-u?
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 3898 / 238 / 13
Mam wrażenie, że kompletnie nie znasz podstaw chemii - spróbuj trochę ją zrozumieć bo to pytanie jest ekstremalnie podstawowe, zwłaszcza jak na kogoś, kto chce takie reakcje robić...

No ale już mówię: KMnO4 + kwas octowy/siarkowy ma obniżyć stopień utlenienia manganu, ponieważ sam KMnO4 jest zbyt silnym utleniaczem w tej reakcji. Powstaje MnO2, który dalej jest naszym utleniaczem, i octan/siarczan potasu, który jest śmieciem do niczego nie potrzebnym.

KMnO4 wziął się stąd w tym przepisie, że jest dostępny w aptece w małych ilościach, bo przecież ćpun nie ma 20pln, żeby zamówić ze sklepu z odczynnikami MnO2, który w zasadzie powinien go bardziej zainteresować.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 6172 / 434 / 12
@Parathormon: Burzysz podwaliny działu Metkatynon, ale brzmi to sensownie. De facto jednak ilość manganu się nie zmienia, a potas działa na naszą korzyść... :rolleyes:

Być może warto zadać inne pytanie - czy na Allegro można dostać inne silne oksydanty?
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 3898 / 238 / 13
Ale nie wiem po co ci silne oksydanty... właśnie potrzeba słabszych oksydantów jak MnO2 lub dichromian sodu.

A jeśli tak z ciekawości pytasz to można kupić jeszcze najsilniejszy utleniacz: H2O2
  • 1450 / 19 / 0
To ja to wiem, że Mn 7+ zostajnie zredukowany o Mn 4+. Tylko sam pisałeś, że MnO2 jest nierozpuszczalny w wodzie i żeby wszystko było ok trzeba mieszaninę efki i MnO2 poddać procesowi mieszania. Tak to utleniacz odpanie na dół i chuj.

• 1450 / 19 / 0
Parathormon pisze:
A jeśli tak z ciekawości pytasz to można kupić jeszcze najsilniejszy utleniacz: H2O2
Myślę, że K2FeO4 też da radę. Ciekawy jestem czy wydajność przekoroczyła by chociaż 5%. Ponoć jest tak silny, że rzadko jest stosowany jako utleniacz.

• 3898 / 238 / 13
Wydajność czego? To są za mocne utleniacze - one są tak przejebane, że utlenią efkę do benzaldehydu i koniec pieśni. Właśnie cała ekwilibrystyka w tym, żeby dobrać taki "smooth oxidizer", żeby wyszedł niezwykle delikatny metkat :D.
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2013 przez Parathormon, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.