Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 762 / 6 / 0
[quote="Qpa"]
Dziwne, nikt mj nie uprawia ?! ]
a nie jest na to troszku późno?
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Na herbatki. I kiedyś jak piłem do do alkocholu. Znaczy się, najpierw zjadałem sobie z 10 gram suszonych liści i wtedy szedłem pic z kumplami. Melisa wzmacnia działanie alkogolu, a dokładniej olejek lemonowy.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 243 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rodzynka »
x
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2008 przez Rodzynka, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 55 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Arecki »
ja uprawiam cala game roslinek owadozernych :P no i kaktusikow mam pare. a w planach jest takze SD
  • 124 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: syntax_error »
Wysiałem 7 Trichocereusów Pachanoi. Czekam, aż wzejdą. I napalam się na Salvię :)
Nie sprzedaję, nie kupuję, nie posiadam, nie załatwiam. Lubię poczytać i tylko tyle.
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dreadman »
no to może i ja się pochwalę swoim ogródeczkiem ;)
Bylica piołun, kilka datur w tym strammonium, inoxia i jeszcze jakieś kilka niezidentyfikowane (nasiona z ogrodu botanicznego mojej uczelni) Hyoscyamus niger, albus i muticus (z tej roślinki robie właśnie magisterkę) Atropa belladona, Lophohpora williamsi (maleńka), Papaver sommniferum ;), Scopolia carnica, Miechówka pomarańczowa, jakieś mieszańce lulecznicy z róznych źródeł. No i mnóstwo innych ziół i krzewów, ciekawych, choć nie specjalnie magicznych. No i oczywiście MJ, ale to nie w ogródku i nie jakieś hardcore skunki tylko słodką, rasta marie. A i co ważne rośliny które występują w Polsce pozyskiwałem ze stanowisk naturalnych.
  • 113 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: wolf74 »
Damiana mi zdechła , calea ledwo zipie , mimosa hostilis coś żółknie - idę się zapić na śmierć :'(
Uwaga! Użytkownik wolf74 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Slip »
ja mam Salvię 17cm.
Skąd mogę wziąc nasiona lub sadzonki dream herbu?
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
dream herb się STRASZNIE trudno hoduje, a susz jest tani (10g za 25) w porownaniu susz salviowy kosztuje w granicach 5zl/gram. nie wiem czy warte zachodu :)

ps. jak dobrze pamietam to Black Panther zajmowal sie uprawą dream herba http://herbarium.0-700.pl/ tu jego strona, jesli naprawde Ci zalezy to skontaktuj sie z nim :)
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2006 przez newbe, łącznie zmieniany 1 raz.
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 113 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: wolf74 »
W Polsce - praktycznie nieosiągalne - w tym roku na allegro były ze 3 sadzonki dreamherbu do sprzedania i poszły po około 100 pln .
Uwaga! Użytkownik wolf74 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.