Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 762 / 6 / 0
[quote="Qpa"]
Dziwne, nikt mj nie uprawia ?! ]
a nie jest na to troszku późno?
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Na herbatki. I kiedyś jak piłem do do alkocholu. Znaczy się, najpierw zjadałem sobie z 10 gram suszonych liści i wtedy szedłem pic z kumplami. Melisa wzmacnia działanie alkogolu, a dokładniej olejek lemonowy.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 243 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rodzynka »
x
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2008 przez Rodzynka, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 55 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Arecki »
ja uprawiam cala game roslinek owadozernych :P no i kaktusikow mam pare. a w planach jest takze SD
  • 124 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: syntax_error »
Wysiałem 7 Trichocereusów Pachanoi. Czekam, aż wzejdą. I napalam się na Salvię :)
Nie sprzedaję, nie kupuję, nie posiadam, nie załatwiam. Lubię poczytać i tylko tyle.
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dreadman »
no to może i ja się pochwalę swoim ogródeczkiem ;)
Bylica piołun, kilka datur w tym strammonium, inoxia i jeszcze jakieś kilka niezidentyfikowane (nasiona z ogrodu botanicznego mojej uczelni) Hyoscyamus niger, albus i muticus (z tej roślinki robie właśnie magisterkę) Atropa belladona, Lophohpora williamsi (maleńka), Papaver sommniferum ;), Scopolia carnica, Miechówka pomarańczowa, jakieś mieszańce lulecznicy z róznych źródeł. No i mnóstwo innych ziół i krzewów, ciekawych, choć nie specjalnie magicznych. No i oczywiście MJ, ale to nie w ogródku i nie jakieś hardcore skunki tylko słodką, rasta marie. A i co ważne rośliny które występują w Polsce pozyskiwałem ze stanowisk naturalnych.
  • 113 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: wolf74 »
Damiana mi zdechła , calea ledwo zipie , mimosa hostilis coś żółknie - idę się zapić na śmierć :'(
Uwaga! Użytkownik wolf74 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Slip »
ja mam Salvię 17cm.
Skąd mogę wziąc nasiona lub sadzonki dream herbu?
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
dream herb się STRASZNIE trudno hoduje, a susz jest tani (10g za 25) w porownaniu susz salviowy kosztuje w granicach 5zl/gram. nie wiem czy warte zachodu :)

ps. jak dobrze pamietam to Black Panther zajmowal sie uprawą dream herba http://herbarium.0-700.pl/ tu jego strona, jesli naprawde Ci zalezy to skontaktuj sie z nim :)
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2006 przez newbe, łącznie zmieniany 1 raz.
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 113 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: wolf74 »
W Polsce - praktycznie nieosiągalne - w tym roku na allegro były ze 3 sadzonki dreamherbu do sprzedania i poszły po około 100 pln .
Uwaga! Użytkownik wolf74 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.