Jak myslicie - jak wyglada sprawa szkodliwosci takiej skrecanej fajki? Niby taki tytoń jest "czystszy", nie jest tak nasaczany chemia, itd. ale taki skret bez filtra za zdrowy tez na pewno nie jest:) Oczywiscie zawsze mozna skrecac z filtrem, ale mi osobiscie psuje to trochę satysfakcje z palenia - fajka jest oczywiscie slabsza, ale i aromat w wypadku tytoniu smakowego jest nie za dobry.
Do nalogowcow: jak znajdujecie kompromis pomiedzy "muszę zapalić", a "musze skrecic fajke" na co dzien:) Skrecacie na zapas w domu, czy chodzicie wszedzie ze sprzetem do skrecania:) Zauwazylem, ze w momencie chcicy na papierosa, mozg palacza-skrecacza potrafi wymyślić naprawde niepowtarzalne miejsca do rolowania:)
I ogolnie - podzielcie sie swoim doswiadczeniem:) Co lubicie palic, moze macie jakies niepowtarzalne techniki skrecania?:)
edytowano tytuł. /Fuko
ps.ofcourse jezeli mnie ktos poczestuje takim ,,skretem,, to wezme czemu nie. :-)
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006
http://www.feta.blog.onet.pl
-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
pozdro
pozatym jak sie ma wprawe to szybko to nawet idzie (z tego co zauwazylem - sam niepale)
Do Panów Decydentów z administracji- zmieniliśmy czas na zimowy ;-) pozdrawiam :-)
[co do ma do rzeczy? czytałeś ogłoszenie nt. czasu na stronie głównej? - Night Garden]
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006
http://www.feta.blog.onet.pl
-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
wisior pisze: mi skrecala szlugi moja laska.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.