Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 171 / / 0
Ja mojej używałem 4 miesiące (używałem bo od 3 tygodni nie mam giebla). Jest zwykła, biały tłok pisze na niej tylko BD.
  • 32 / / 0
Lesniczy pisze:
Ja mojej używałem 4 miesiące (używałem bo od 3 tygodni nie mam giebla). Jest zwykła, biały tłok pisze na niej tylko BD.
Mam też taką. Zostawiłem w pracy, ale z tego co pamiętam to 5ml co 0.2. Zwykła, prosta, już rok chodzi, a nawet przedziałka jeszcze się trzyma.
  • 48 / / 0
Jak sobie radzicie w klubach? Zabieracie giebla na "balety"?
Uwaga! Użytkownik JustynaK93 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / / 0
Bierzesz na balety powiedzmy 3 butelki HDPE 25ml, w każdej te 2ml GBL wymieszane z sokiem. Jak trzeba dolać to idziesz do kibla walisz shota. Dobrze jest jeszcze przepić wodą z kranu.
  • 15 / 1 / 0
Gdzie można kupić takie butelki 25 ml ?
  • 4 / / 0
  • 2877 / 100 / 0
Egzamin zdają też szklane buteleczki po jednorazowych porcjach wysokoprocentowych alkoholi - jednakże tylko te szklane, plastikowe są nieszczelne na dłuższą metę. Sam bardzo długo używałem takiej 50ml + pompka 2,5ml wszystko lajtowo mieściło się do kieszeni razem z zapalniczką i nie było ryzyka rozlania (te buteleczki są z baaardzo grubego szkła)
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 56 / / 0
Do korzystania w zaciszu domowym najlepiej sobie kupić pipetę szklaną z gruszką w sklepie ze szkłem laboratoryjnym. Można wygodnie odmierzać precyzyjnie dawki i nic się nie zacina.
  • 101 / / 0
Co do pipet ja używam takiej: http://www.airbrushlab.pl/shop/743-1272 ... ta-3ml.jpg
Jest wykonana z HDPE, mam ją od pół roku i jeszcze nic się z nią nie dzieje. Bardzo dokładna, w domowych warunkach jest idealna ;-)
A do transportu/na imprezę czy coś używam takich małych probówek:
[ external image ]
Są bardzo wygodne, szczelne i jednocześnie dyskretne. Polecam każdemu. :cool:
Cena za 50szt 1,5ml to ok 8zł :diabolic:
Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source.
  • 105 / 14 / 0
@up:
Kiedyś do zamówień dodawał je jeden vendor, są rewelacyjne; bałem się, że już ich nie znajdę (lubią się gubić), a wreszcie je widzę, i jeszcze w tylu kolorach!!! Cieszę się jak małe dziecko.
ODPOWIEDZ
Newsy
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.