...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 29 / / 0
Po prawie trzech latach zmagania się z nałogiem postanowiłam raz na zawsze skończyć z morfiną. Ciągi zdarzały się niezbyt często dlatego nie miałam większego problemu z odstawieniem. Niestety, organizm został nieźle spustoszony przez te lata. W tym miejscu należy zaznaczyć, że zanim zaczęłam przygodę z majką używałam amfetaminy, MDMA, kokainy. Zastanawiam się czy jest sposób na przyśpieszenie odbudowy ciała. Nie wiem jak ma się moje serce i płuca. Na pewno nie jest tak jak być powinno, bo męczę się jak głupia po pokonaniu chociażby 2 pięter po schodach. Bardziej interesuje mnie jednak skóra. Moja cera ucierpiała bardzo. stała się szara, jakaś taka...mało sprężysta. Chodzi tu zapewne o szkodliwe toksyny nagromadzone w organizmie...Miewałam tez potyczki z pokrzywką i innymi podobnymi sensacjami wywołanymi przez leki. Skora nie jest taka jaka być powinna. Sucha, pełno na niej śladów po drapaniu itp. Macie jakieś sprawdzone sposoby na oczyszczenie? Wystarczy po prostu jeść dużo warzyw, owoców, pić dużo wody z cytryna na czczo itp? witaminy A i E magnez, żelazo? Czy jest coś o czym nie wiem a powinnam?
  • 3176 / 367 / 0
Zdrowa dieta i regularny wysiłek fizyczny. To powinno wystarczyć. Na skórę bardzo szkodzą fajki, jak palisz to rzuć.
  • 29 / / 0
ooo, gdyby rzucenie było takie łatwe:) a po jakim czasie powinny byc zauważalne efekty? zakładając, że od jutra zacznę biegać, ćwiczyć, zdrowo jeść? Nie potrzebuję jakiś suplementów? Wydaje mi się, ze jestem konkretnie wypłukana:/
  • 5774 / 1181 / 43
Owoce i warzywa , dużo seksu , wszystko srogo zakrapiane alkoholem i powinno być dobrze już po miesiącu.

Dr. Mengele
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 3176 / 367 / 0
ewca pisze:
ooo, gdyby rzucenie było takie łatwe:) a po jakim czasie powinny byc zauważalne efekty? zakładając, że od jutra zacznę biegać, ćwiczyć, zdrowo jeść? Nie potrzebuję jakiś suplementów? Wydaje mi się, ze jestem konkretnie wypłukana:/
Po około miesiącu. Ja nie jadłem suplementów ale myślę że mogą przyspieszyć cały proces. Ważny jest wysiłek bo w ten sposób najszybciej pozbywasz się toksyn wraz z potem. No i tak jak pisze london5, regularny seks czyni cuda ;-)
  • 29 / / 0
dobrze, o seks zadbałam:) dziś biegałam, ćwiczyłam, jest ok, czuję się jak młody bóg!!!
Jeszcze tylko muszę się pozbyć ze skóry małych plamek które mi zostały w kilku miejscach na ciele. przedramię, noga, brzuch. małe takie, ale widac, że nie ma tej gładkości jaka być powinna. Po majce nic się goić nie chce :((( boje się też o imprezowanie, jak strzelałam, nigdzie nie chodziłam, ostatnio mieliśmy kilka wypraw do Poznania, Wrocławia itp na imprezy noooo i muszę przyznać, ze nie pamiętam kiedy się ostatnio ta zaprawiłam jak właśnie podczas tych kilku ostatnich wyjść :D:D :gun: żebym się na alkoholizm nie przerzuciła :)
  • 4807 / 266 / 0
Jak często brałaś przez te 3 lata? To jest czas zmagania się z rzucaniem opiatów czy ogólnie 3 lata ćpania narkotyków?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 29 / / 0
3lata temu, w kwietniu zaczełam lecieć z majka. najpierw ćpanie było codziennie, przez ponad miesiąc, prawie 2 o ile dobrze pamietam, az do pierwszego skręta. Po tym doświadczeniu juz nigdy nie weszłam w ciąg. Kolega mówi, że nigdy jeszcze nie spotkał osoby która by miała kontakt z morfiną przez tyle czasu i nie wpadła w ciężkie uzaleznienie, albo nie straciłaby zdrowia lub życia przez narkotyk. Ja się jakos utrzymałam. Moje ćpanie było typowym ćpaniem na sportowo. np: 4dni strzelania wieczorem, później 2tyg przerwy, czasami przerwy trwały dłużej, czasem krócej. Stopowałam na miesiąc, dwa, później wracałam i np przez 3 tyg leciałam ale nie codziennie, brałam np 3-4 razy w tyg. Czasami bywało tak, że brałam 3dni, później tydz przerwy, albo brałam co 2dni przez 2 tyg. Strasznie to pokręcone, wiem. Kilka razy brałam browna, na szczęscie nie mam do tego stałego dostępu, bo mogłoby byc cięzko. Majke moze też bym brała częściej gdyby była tańsza. Nie wiem. Kilka razy ratowałam się kodą, bo uzaleznienie psychiczne nie dawało spokoju. Czasem były klony, ale moge to policzyc na palcach 2rąk. czasem xanaxy, estazolamy, bo była bezsenność bez majki. W kwestii dawek utrzymywałam je na mniej więcej równym poziomie. przez robienie przerw nie musiałam tak zwiększać dawki jak na początku gdzie dochodziło do 150mg na dzień. Zazwyczaj starczało mi ok 50-60 mg, czasem 100mg, ale to juz w sytuacjach kryzysowych kiedy zdarzyło mi się polecieć np 4dni pod rząd, 2dni przerwy i znowu 4dni. wtedy dawka musiała byc większa... czasami robiło mnie 30mg. Tak oto przedstawia się moja historia :)
  • 809 / 15 / 0
Jakbym umiał majkę tak walić na sportowo jak Ty to bym nie rezygnował z tej przyjemności.
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 29 / / 0
gdybym miała dobre dojście to bym może nie rezygnowała ;) Poza tym wiesz...strzelanie na sportowo może się kiedyś skończyć, nawet po 3latach, zresztą dużo rzeczy zawalałam przez majkę. ciągle mi się chciał o spać, do nieczego się nie mogłam zebrać, kasa szła jak oszalała...nie wiem czy warto, pewnie jeszcze kiedys strzelę:) Niedawno miałam 2 dni na strasznym ciśnieniu. Nie mogłam sobie poradzić z chęcią kupienia majki, ale dałam radę, przy wsparciu mojego faceta i odrobinie rozumu jakoś się udało:) Ciągle muszę mieć jakies zajęcie żeby o niej nie myśleć :/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).