Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 600 / 4 / 0
taaa... pamiętam Twój ekskrement 0 snu, cokolwiek napiszesz i tak uznam to za brednie i urojenia
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 6 / / 0
Wpadło mi na myśl coś... Otóż jak wiadomo mirystycyna jest w olejku eterycznym gałki, czyli w lotnej substancji zapachowej. i ciekawe czy wąchanie na dłuższą metę dałoby też jakieś efekty..
Uwaga! Użytkownik kingpin12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / 1 / 0
Ja jak miałem katar i strasznie nos zatkany to gałka nie miała W OGÓLE :nolove: żadnego smaku mogłem jeść jak normalny proszek aż się sam zdziwiłem a może to wina leków. Teraz jak jem to nos zatykam ale mimo wszystko trochę smak kurewski
  • 31 / / 0
Wiecie może czy "sposób podania" gałki ma wpływ na późniejsze efekty? Ja osobiście 4 własnoręcznie starte gałki brałem na łyżkę i popijałem sokiem.
Uwaga! Użytkownik lisu277 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 1 / 0
Im drobniejszy proszek tym szybsze wejście.
  • 428 / 4 / 0
Dzisiaj tak jakoś na spontanie postanowiłem się zgałczyć i tak czytam te wasze przeróżniejsze metody podania, i już się stresuje, że będzie lipa itp., no ale kupiłem sobię Gratkę truskawkową za 1,35zł i okazało się, że smak wcale nie jest taki zły jak go zapamiętałem. Wcześniej też jadłem z jogurtem, ale nie miałem nic do popicia (plener) i najgorszy był ten posmak gały w ustach, a nie sam smak jogurtu. Teraz sobię elegancko popijam i naprawdę: nie taki diabeł straszny jak go malują :)
pamparampam
  • 2235 / 5 / 0
Z jogurtem - fakt. Tarkowana fajnie doprawia do smaku :-)
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 195 / 5 / 0
Ja ostatnio wszamałem gałkę w jogurcie pitnym o smaku ananasowym. Smak do najlepszych nie należał, niemniej metoda jest godna polecenia.
  • 40 / 1 / 0
Mi lajtowo wchodzi w ten sposob

scalono mr_brown

Mi dobrze wchodzi taką metodą: rozgryzam cały orzeszek i popijam sokiem kubuś ,i tak jeden po drugim. Czasem tylko się odbije ,ale to już raczej wina gałki ;p
Uwaga! Użytkownik penisrosnie nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 56 / 1 / 0
To jakie Ty masz zęby, skoro rozgryzasz orzech na pół ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.