Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
jutro zwiększę dawkę i dam jeszcze jedną szansę - póki co - alkohol wciąż działa przyjemniej.
kolejny potezny "high kick" leci w strone alko:
"Administracja etanolu obniża wydzielanie GH u ludzi i zwierząt. Spontaniczne wydzielanie GH znacznie spadło (o 75-90%) u szczurów karmionych etanolem...Wyniki wskazują, że działanie etanolu hamuje wydzielanie GH głównie na poziomie podwzgórza, upośledzając GHRH ekspresji genów."
GHRH - Hormon uwalniający hormon wzrostu (GHRH, somatoliberyna) jest neuropeptydem podwzgórzowym, który pobudza syntezę i wydzielanie hormonu wzrostu (GH) przez przedni płat przysadki.
angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
wrażenia całkiem ok - podejrzewam że fajnie komponowałoby się z piwkiem i jakimś ketonem - taki test przeprowadzę bliżej weekendu ;-)
Z piwem przeciętnie, alkohol dobrze sprawdza się gdy po wyrobieniu tolerancji chcemy liznąć stan z początków brania.
Kapitan pisze:nie wiem co jest zdrowsze, ale alkohol i gbl sa calkiem fajnymi uzywkami. za gbl jednak przemawia przede wszystkim cena. wlasnie dlatego wybieram gbl.
"- Alkohol może zmniejszyć wydzielanie HGH aż o 70%.
- Po alkoholu w organizmie, uruchamia sie produkcja substancji w wątrobie, które są bezpośrednio toksyczne dla testosteronu. Testosteron jest konieczny do rozwoju i odbudowy mięśni. Ponieważ alkohol jest wchłaniany przez żołądek i jelito cienkie do komórek, może zaburzyć równowagę wody w komórkach mięśniowych, wpływając na ich zdolność do wytwarzania adenozynotrójfosforanu (ATP), który jest źródłem "energii" twoich miesni."
"Etanol wyczerpuje katecholaminy składowane w neuronach ventromedial jądra podwzgórza i tym samym zakłóca wydzielanie czynnika uwalniającego hormon wzrostu."
dla ludzi dla ktorych jedynym hobby jest odurzanie sie to za pewne nic takiego, ale dla osob ceniacych swoje zdrowie (i meskosc) a zwlaszcza aktywnie cwiczacych jest to nie do przyjecia...
Autorzy badań stwierdzili ponadto, że alkohol niszczy receptory insuliny powodując stany zapalne w obszarze podwzgórza mózgu.
wiecej:
http://www.choroby.senior.pl/78,0,Nadmi ... 16004.html
Chciałbym się całkowicie przesiąść z tego jebanego alkoholu na GBL/GHB ale nie zawsze jest to możliwe. No są sytuacje gdzie jak nie kupisz piwa na imprezie/domówce to jesteś uważany za wyrzutka, a strzykawka w ręce nie jest zbytnio akceptowana społecznie :P I przez to u niektórych kumpli już mam szufladkę ćpun czy coś... powiedział człowiek pijący co weekend 0,5l :nuts:
Myślałem nad tym żeby nie wymyślić sobie jakiejś historyjki, że niby przez rok jestem na lekach, mam kłopoty z żołądkiem i nie mogę pić alko :-D Od października na studia więc nowi znajomi może to łykną ; D
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata