IMO to co wy nazywacie "działaniem kodeiny" czyli 30 minut błogostanu i euforii, to jest jej wejście, a dalsze 4-5 godzin to jej działanie, potem kończy i nie ma zjazdu.
Ahanai pisze:Oj wy opiatowcy... IMO to co wy nazywacie "działaniem kodeiny" czyli 30 minut błogostanu i euforii, to jest jej wejście, a dalsze 4-5 godzin to jej działanie (...)
Choć z punktu widzenia definicji naukowego ofc jasne. Działanie to też wpływ na ukł. pokarmowy czy kaszel.
Jeśli chodzi i reakcje czysto fizyczne to czuję takie jakby mikrodrgania mięśni, nie wiem, jak to opisać inaczej...
Ale nie jest to dyskomfort w żadnym stopniu ("zejście" ma raczej pejoratywny wydźwięk)
Non1989 pisze: Ja bym się tu jedynie zastanowił nad reakcją psychiki na odczuwanie coraz słabszego działania, które tak lubimy.
Skipper pisze:Witam, czy jest możliwe że jako efekt zejścia napierdalają mnie wewnętrzne częsci przedramienia tak, jakby ktoś wbijał mi tam gwoździe?
Albo masz uszkodzony oun i allodynie
Ewentualnie ktoś wbija ci gwoździe w wewnętrzne części przedramion.
twojego upadku
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.