Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1037 / 10 / 0
A ja mam pytanko, jak to wszystko odnosi się do stymulantów typu EPH? Czy do tego też powinienem zastosować taką kurację lekową, żeby uefektywnić, czy może ten temat odnosi sie tylko do substancji euforycznych (amfetamin i amfetaminopodobnych, jeśli można to tak określić)?
  • 1037 / 10 / 0
A ja mam pytanko, jak to wszystko odnosi się do stymulantów typu EPH? Czy do tego też powinienem zastosować taką kurację lekową, żeby uefektywnić, czy może ten temat odnosi sie tylko do substancji euforycznych (amfetamin i amfetaminopodobnych, jeśli można to tak określić)?
  • 6182 / 437 / 12
Do stymulantów ogółem, acz ze wskazaniem na te monoaminergiczne (euforyczne i nie - głównie amfetaminy i pochodne, w tym alkilofenidaty i beta-ketony). Taka kofeina (na przykład) nie powoduje szkód, które można by odwracać inhibitorami monoaminoksydazy (iMAO). Jej użytek skutkuje jednak stresem oksydacyjnym, który redukują wymienione wyżej antyoksydanty.
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 6182 / 437 / 12
Do stymulantów ogółem, acz ze wskazaniem na te monoaminergiczne (euforyczne i nie - głównie amfetaminy i pochodne, w tym alkilofenidaty i beta-ketony). Taka kofeina (na przykład) nie powoduje szkód, które można by odwracać inhibitorami monoaminoksydazy (iMAO). Jej użytek skutkuje jednak stresem oksydacyjnym, który redukują wymienione wyżej antyoksydanty.
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 29 / 1 / 0
Ja mogę wam polecić do detoksykacji wątroby po giblu i nie tylko:

http://www.olimp-labs.com/44,143,13/Produkty/Watroba - Firma Olimp produkująca suplementy diety :-)

Dwa środki o najwyższej jakości jeśli chodzi o profilaktykę wątroby na świecie? Pewnie w top 3 bankowo, inne środki też w czołówce :cheesy:

Tego pierwszego 2 kapsy, a tego drugiego 1... No chyba że dajecie ostro po wątróbce, to wyższe dawki tych środków lepiej skonsultować z lekarzem i/lub na forum lekarskim :old:
Uwaga! Użytkownik endorfinek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1743 / 25 / 0
Karczoch i ostropest hehe nawet na izbie przyjęć wyśmiewali te leki jak z nimi gadałem, na wątrobę najlepsza lecytyna i lek Heparegen (Hepacom). Reszta nic nie warta to badziewie z reklam.
Non omnis moriar.
  • 29 / 1 / 0
@nutella - Wyśmiewasz te środki na podstawie własnych doświadczeń, czy po komentarzu kilku kołków na IP?
Mnie przekonuje to, że łykają te środki w czasie kuracji/czy po SAA i ich wątróbki mają się wspaniale, większa dawka co prawda, ale to są środki PROFILAKTYCZNE.

Jeśli ktoś ma zajechaną wątrobę, którą katował bez żądnego wspomagania, chociażby witaminy i minerały, to i Hepacon mu nic nie da :old:
Uwaga! Użytkownik endorfinek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
ostatnio przeczytałem artykuł w gazecie dotyczący przyjmowania wit. C, E, beta-carotenu. Otóż najnowsze badania naukowców, które przeprowadzono na 18 tys. osób dowodzą,że te wit. wogóle nie pomagają naszemu organizmowi a wręcz przeciwnie, mogą nawet być zabójcami.
Jak wynika z badań czteroletnich beta caroten o 1/3 zwiększa zachorowalnośc na raka płuc i o 17 % zwiększa ilość zgonów. W związku tym Narodowy Instytut Zdrowia USA wydał oświadczenia,że zdrowe osoby nie powinny przyjmować beta carotenu a osoby mające kontakt z azbestem i palacze wogóle unikać tego składnika.
Natomiast przyjmowanie wit. E podczas badań wykazało , iż zwiększa ryzyko ataku serca a nawet smierć. Wit. C natomiast nie chroni wogóle przed przeziębieniami, a jesli mamy cukrzycę może przyspieszyć rozwój miażdżycy tętnic.
  • 8 / / 0
ostatnio przeczytałem artykuł w gazecie dotyczący przyjmowania wit. C, E, beta-carotenu. Otóż najnowsze badania naukowców, które przeprowadzono na 18 tys. osób dowodzą,że te wit. wogóle nie pomagają naszemu organizmowi a wręcz przeciwnie, mogą nawet być zabójcami.
Jak wynika z badań czteroletnich beta caroten o 1/3 zwiększa zachorowalnośc na raka płuc i o 17 % zwiększa ilość zgonów. W związku tym Narodowy Instytut Zdrowia USA wydał oświadczenia,że zdrowe osoby nie powinny przyjmować beta carotenu a osoby mające kontakt z azbestem i palacze wogóle unikać tego składnika.
Natomiast przyjmowanie wit. E podczas badań wykazało , iż zwiększa ryzyko ataku serca a nawet smierć. Wit. C natomiast nie chroni wogóle przed przeziębieniami, a jesli mamy cukrzycę może przyspieszyć rozwój miażdżycy tętnic.
  • 3309 / 21 / 0
Nie czytaj co w gazetach piszą o badaniach. Dziennikarzyny nie potrafią czytać. Napiszą, że podano stu osobom chujcebo, 15 zostało wyleczonych, w grupie placebo 14, a w gazecie "Chujcebo piętnastym w tym roku cudownym lekiem na raka". Jak nie zobaczysz badań to przyjmuj to jako pieprzenie bez podstaw.

Dodano 13 grudnia 2012 o 3:19:
W ogóle nie wierz w żadne "w badaniach", jeśli nie widzisz tych badań. Tutaj więcej: http://talk.hyperreal.info/syntetyczne- ... l#p1249965
sqrt(666)
ODPOWIEDZ
Newsy
65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.