Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
tu na tym filmiku są objawy zatrucia i ogólnego wyniszczenia tym wynalazkiem, lepiej z tym uważać
W ostatnim stadium przychodził z karteczką do apteki (jego relacje). O dziwo pisanie wychodziło mu dość zgrabnie. Natomiast w ośrodku miał poważne problemy z poruszaniem się, ktoś zawsze musiał go holować. Nie mówił - jedynie bełkotał. Do komunikowania się potrzebował kartki i długopisu.
Na intelekcie - według mnie - nie wiele ucierpiał. Potrafił kojarzyć fakty, pisał rzeczowo. Był dość inteligentny. Miał coś na kształt jednostronnego niedowładu (czy jak to tam mądrze napisać).
Pytałem czy miał jakiś wylew, czy coś. Czy też był to proces. Powiedział, że był to proces. Że objawy występowały stopniowo i z czasem nasilały się.
Dostawał jakieś leki. Nie wiem jakie. Ale wiecznie był przezadowolony z życia.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.