Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
tu na tym filmiku są objawy zatrucia i ogólnego wyniszczenia tym wynalazkiem, lepiej z tym uważać
W ostatnim stadium przychodził z karteczką do apteki (jego relacje). O dziwo pisanie wychodziło mu dość zgrabnie. Natomiast w ośrodku miał poważne problemy z poruszaniem się, ktoś zawsze musiał go holować. Nie mówił - jedynie bełkotał. Do komunikowania się potrzebował kartki i długopisu.
Na intelekcie - według mnie - nie wiele ucierpiał. Potrafił kojarzyć fakty, pisał rzeczowo. Był dość inteligentny. Miał coś na kształt jednostronnego niedowładu (czy jak to tam mądrze napisać).
Pytałem czy miał jakiś wylew, czy coś. Czy też był to proces. Powiedział, że był to proces. Że objawy występowały stopniowo i z czasem nasilały się.
Dostawał jakieś leki. Nie wiem jakie. Ale wiecznie był przezadowolony z życia.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.