Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
tu na tym filmiku są objawy zatrucia i ogólnego wyniszczenia tym wynalazkiem, lepiej z tym uważać
W ostatnim stadium przychodził z karteczką do apteki (jego relacje). O dziwo pisanie wychodziło mu dość zgrabnie. Natomiast w ośrodku miał poważne problemy z poruszaniem się, ktoś zawsze musiał go holować. Nie mówił - jedynie bełkotał. Do komunikowania się potrzebował kartki i długopisu.
Na intelekcie - według mnie - nie wiele ucierpiał. Potrafił kojarzyć fakty, pisał rzeczowo. Był dość inteligentny. Miał coś na kształt jednostronnego niedowładu (czy jak to tam mądrze napisać).
Pytałem czy miał jakiś wylew, czy coś. Czy też był to proces. Powiedział, że był to proces. Że objawy występowały stopniowo i z czasem nasilały się.
Dostawał jakieś leki. Nie wiem jakie. Ale wiecznie był przezadowolony z życia.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.