Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
tu na tym filmiku są objawy zatrucia i ogólnego wyniszczenia tym wynalazkiem, lepiej z tym uważać
W ostatnim stadium przychodził z karteczką do apteki (jego relacje). O dziwo pisanie wychodziło mu dość zgrabnie. Natomiast w ośrodku miał poważne problemy z poruszaniem się, ktoś zawsze musiał go holować. Nie mówił - jedynie bełkotał. Do komunikowania się potrzebował kartki i długopisu.
Na intelekcie - według mnie - nie wiele ucierpiał. Potrafił kojarzyć fakty, pisał rzeczowo. Był dość inteligentny. Miał coś na kształt jednostronnego niedowładu (czy jak to tam mądrze napisać).
Pytałem czy miał jakiś wylew, czy coś. Czy też był to proces. Powiedział, że był to proces. Że objawy występowały stopniowo i z czasem nasilały się.
Dostawał jakieś leki. Nie wiem jakie. Ale wiecznie był przezadowolony z życia.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.