Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Witam. Złapano mnie w Warszawie z niecałymi 100g 4-MEC .Po 4 dniach pobytu w areszcie dostałem dozór policyjny.W uzasadnieniu prokurator napisał że grozi mi za to do 10 lat więzienia. Czy jeżeli jestem uzależniony od amfetaminy,mefedronu i ekstazy ( miałem kilka razy konsultacje psychiatryczne) i mam na to stosowne oświadczenia i nie złapano mnie na żadnym handlu nim, i nie byłem karany to czy jest szansa dostania wyroku w zawieszeniu. Policji powiedziałem że towar został zakupiony na Słowacji i że sprzedawca nie oferował mniejszych ilości niż 100g, a złapano mnie na Dworcu Wschodnim jak wracałem pociągiem z tym mefedronem.Z góry dziękuję za wszelkie info.
  • 43 / / 0
Sam zastanawiałem się nad kupnem na Slowacji, powiedz w jaki sposób Cie zatrzymali? na jakiej podstawie? Wiedzieli ze cos wieziesz czy zatrzymanie wyszło z innego powodu a RC odkryli przez przypadek?
Ja mam bardzo silną wolę - robi ze mną co tylko chce %-D
  • 15 / / 0
Posiadanie i przemyt znacznych ilości. Nie fajnie.
  • 6 / / 0
Zatrzymanie wyszło z innego powodu, prawdopodnie dlatego że przed przyjazdem na Dworzec w Warszanie dzwoniłem do kumpla , który miał problemy kiedyś z Policją. Bo wcześniej też wziełem 2 razy na własny użytek i nikt się do mnie nie czepiał
  • 6 / / 0
@ zenekcpun
Zadzwoniłem do kumpla żeby się z nim spotkać, z RC przyjechałem wcześniej i nie było żadnego problemu, tyle że prawdopodbnie on handlował prochami i miał telefon na podsłuchu, a ja akurat miałem towar w kurtce i jak się z nim spotkałem(mówiłem mu ze byłem na Słowacji i wzięłem dla siebie RC) to mnie zwinęli od razu przy okazji. Nie zamierzałem jemu nic sprzedawać i nie złapali mnie na żadnym handlu, nie zrobili też przeszukania chaty, ale i tak w domu było zupełnie czysto,żadnych prochów,torebek,wagi itp,tylko spotkałem się z nim bo chciałem kupić od niego telefon. I wtedy mnie zwinęli i kazali wyrzucić wszystko z kurtki.Miałem zapakowany 100 g RC i to wszystko. Na komendzie próbowali mi wmówić że ten towar kupiłem od niego a nie na Słowacji, ale powiedziałem im prawdę i to wszystko. Z tym kolesiem nie mam żadnego kontaku do tej pory.NWcześniej jeździłem do Czech i na Słowację , też brałem dla siebie towar i nie było żadnego problemu.
  • 3216 / 391 / 0
Niepotrzebnie mówiłeś że kupiłeś na Słowacji, tak trudno by im było przybić ci przemyt. Możesz jeszcze wycofać te zeznania ale to już porozum się z adwokatem. Za samo posiadanie, biorąc pod uwagę że nie byłeś karany to na 99% dostaniesz zawiasy.
  • 2814 / 14 / 0
Ponad 200 dawek. No nie wiem czy zawiasy.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3216 / 391 / 0
Dawki różnie liczą, przy amfetaminie np dawka to 100mg więc jak będzie miał pecha to i wyjdzie 1000 dawek. Miałem paru znajomych którzy wpadli z ilościami tego rzędu co prawda nie 4-mec a innych dragów ale wszyscy dostali zawiasy. Żeby za to wyłapać bezwzględną puchę to musiałby mieć beznadziejnego adwokata i trafić na sędziego z mocnym urazem do ćpunów - tak myślę..mogę się mylić.
  • 6 / / 0
Tak samo powiedział mi znajomymy policjant, tym bardziej że mam stos zaświadczeń od psychiatrów że jestem nałogowym ćpunem ( 2 razy pobyt w szpitalu na ortopedii ze złamaną nogą,konsultaqcje psychiatrczyne). Powiedziałem im prawdę , że kupiłem za granicą,nie mówiłem od kogo i gdzie, tyle że na Słowacji, i że chciałem kupić RC , który miał być legalny na terenie RP. Tyle że tester wykrył ze to 4MEC.Prokurator mi uwierzył , bo napisał w uzasadnieniu że "zakupiony środek psychotropowy miał być rzekomo legalny na terenie RP". Ja byłem wtedy naćpany jak z nim rozmawiałem, i powiedziałem że byłem całkowicie pewny że to nie jest 4-MEC. Czy nadal myślicie że warto wycofywać swoje zeznania że towar został zakupiony za granicą? Dzięki za słowa otuchy,
  • 1472 / 26 / 0
mów ,że masz towar jeszcze sprzed ustawy z 8 czerwca 2011

dużo osób było głupich co mówiło ,że mają MJ z Czech gdzie posiadanie legalne i miały dodatkowe zarzuty przemytu

ty masz ten przywilej ,że towar jeszcze był nie tak dawno legalny w PL i po prostu na pytanie skąd masz to kupiłem przed ustawą

a z ciekawości to na tych szybkich barwnych testerach są też narkotyki mniej popularne,czy tak szybko w zbadali tą substancje w labolatorium,czy się przyznałeś do tego ,że to 4-mec
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.