* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
To prometazyna. Podawanie jej i.v jest bardzo niebezpieczne.
also, może to też być wina spirytu, jeżeli sam sobie robiłeś 'klony w szkle'.
Jakiś czas temu do 750mg kody wziąłem 20mg prometazyny (z holigripu) i 30mg temazepamu, oba przyjęte zaraz po załadowaniu się kodeiny. Spektakularnie nie było, a przed sezonem makowym 450-600mg kody robiło mnie akuratnie. Fakt, że makiwara i wcześniejsze sklepowe płukanki wywindowały mi tolerancję, bo sezon bardzo udany w tym roku mamy... No, ale to chyba dwa najlepsze "podbijacze" do kodeiny...
Teraz mam syrop Diphergan w domu i brałem dwa razy do zupy i wiem czy jakoś lepiej?... Dzisiaj nad ranem to wręcz gorzej, ale to pewnie przez to, że jeszcze mnie do końca feta nie puściła...
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.